Felmondott a Petőfi Rádió egyik legrégebbi szerkesztője

2016.05.28. 17:44 Módosítva: 2016.05.28. 17:47

Távozik a közmédiából Horváth Gergely, aki a Petőfi Rádió és a tavaly indult Petőfi TV felelős szerkesztőjeként dolgozott. A rádiós szakember Facebookon jelentette be, hogy "az adó vezetésével tartott utolsó pénteki konzultáción nem kerültünk közelebb egymáshoz az elvek, elképzelések és azok feltételeinek tekintetében sem". 

Horváth - aki egyébként a Kultúrfitnesz című műsort is vezette - azt írta, hogy az adó vezetésével nem értettek egyet olyan kérdésekben, hogy mit jelent "a könnyűzenei ökoszisztéma", és mit "maga a közszolgálat". 

Megtiszteltetés Önökért/Értetek dolgozni. Ahogy az volt kilenc éve, tavaly, és az lesz a jövő héten is. A Petőfi kaland, öröm és szabadság. Ezt kívánom a rádió jövőjének!

- zárta sorait. 

A távozó szerkesztő pénteken moderátorként részt vett a Music Hungary nevű konferencián, ahol tudósítónk szerint a hazai zeneipar fejlődésével kapcsolatban megjegyezte, hogy jó lenne kitalálni valamit, ami "megtölti koncertközönséggel azt a sok stadiont". 

Horváth tavaly tavasszal egy interjúban arról beszélt, hogy szerkesztőként az a feladata, hogy tovább erősítse a Petőfi-brandet, és népszerűsítse az "új magyar zenét". 

Az egy évvel ezelőtt indult Petőfi TV-ről úgy gondolta, hogy nemcsak zenecsatorna lesz, hanem a fiatalok életét érintő témákkal is rendszeresen foglalkoznak majd, például az albérletkereséssel, vagy a társas- és párkapcsolatokkal. 

Horváth távozása részben alátámasztja azokat az iparági pletykákat, amelyek szerint pénteken a Petőfi Rádió vezetése minden alkalmazottat behívott, és nagy részüket azzal a lendülettel el is küldték. A rádió egy másik műsorvezetője, Juhász Bálint már tegnap bejelentette, hogy távozik a csatornától. Juhász egyenesen "véres péntekként" aposztrofálta a pénteki napot a rádió életében. 

Pető Zoltán, a Petőfi főszerkesztője tegnap az Index kérdésére cáfolta, hogy tömeges kirúgások jönnének a rádiónál. Azt viszont elismerte, hogy nagy változások lesznek az adó életében.