Brutálisan nagy bukás a Star Academy

2016.09.02. 11:39
A TV2 egy teljes őszt tett fel egy műsorra, de egy olyanra, ami erre papíron sem volt alkalmas, nemhogy a képernyőn. A Star Academy egy rosszul időzített kísérlet, amit most már nem lehet nem végigcsinálni.

Rémes lehetett a mai reggelük a TV2 vezetőinek, mert a 18–49-es adatokat látva legfeljebb nagyokat nyelhettek és kicsit sírhattak: a tévé történetének legdrágább vállalkozásának számító Star Academy reality adása tegnap este 5 százalékos közönségaránnyal ment, az utána következő extra műsor, amiben a zsűritagok választották ki a szerintük leggyengébb énekest, pedig 5,2 százalékkal. Ez azt jelenti, hogy a tegnap este 20:30-tól tévéző 18–49-es korosztály mindössze 5 százaléka volt kíváncsi a műsorra. 

A TV2-t ebben a sávban ezek az adók és műsorok előzték meg:  

  • RTL Klub: Éjjel-nappal Budapest (20,8 százalék) és Barátok közt (22,4 százalék)
  • Cool: Dr. Csont ismétlés (7,3 százalék)
  • Film+: Az elnök különgépe (6,4 százalék)
  • Viasat: Észbontók (5,3 százalék)

Este 10-től, amikor még ment a Star Academy extra műsora, az RTL II-n a Való Világ 8 éppen 8,4 százalékos közönségarányt tudott, amivel egyébként a második legnézettebb adó volt sávjában, lenyomva a TV2 Star Academy után betolt sorozatát, az NCIS-t is, ami 6 százalékkal a TV2-s főműsor második legnézettebb adása volt.

A 6 százalék az kábeles szám, akárhogy nézzük.

A TV2 estéjének egyetlen pozitívuma az Ezek megőrültek, aminek közönségaránya a hétfői premier óta folyamatosan nő, és tegnap este már 13,1 százaléknál tartott. Ez a celebvetélkedő vagy inkább celebszívatás vezette fel a Star Academyt, azaz volt mire építkeznie a műsornak, de nem tudott vele élni. A kísérőműsorai sem teljesítenek túl jól, a Super TV2-n délután látható első a 18–49 közötti nézők 2,1, a késő esti csak 1,7 százalékát érdekli.