Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Class FM helyett Andy Vajna rádióját kapja a fél ország

2016.10.26. 16:06

Hozzájárult a Médiatanács ahhoz, hogy az eddig csak Budapesten fogható Rádió 1 november 15-től már a fél országban fogható legyen, köztük Miskolcon, Pakson, Győrben és más vidéki nagyvárosokban, írja a Hvg.hu.

A rádiót üzemeltető Radio Plus Kft. korábban engedélyt kért arra, hogy kapcsolódhasson hat másik rádiós vállalkozás csatornáival, amire a Médiatanács gond nélkül mondott igent. A kapcsolódás a gyakorlatban annyit jelent, hogy az érintett rádiós vállalkozások mindössze napi négy és fél órában kötelesek helyi tartalmat sugározni, a többit megoldják a Rádió 1 adásával. Ráadásul még arra sem kötelező ezeket az adókat semmit, hogy a helyi tartalmat főműsor- vagy emberi időben sugározzák. Ezzel Andy Vajna rádiója Budapesten kívül lefedi Észak-Dunántúl, a Duna mentét, illetve Észak-Magyarország jelentős részét.

Ezzel a lépéssel a Rádió 1 nagyjából visszakapta ugyanazokat a régiókat, amiket elvesztett, miután az Orbán-kormány elvette a frekvenciát a korábbi tulajdonostól, hogy az akkor még Fidesz-közeli Simicska Lajos által indított Class FM vegye át a helyét. A Class FM sorsa azóta szintén nehezen megjósolható, mivel az Orbánnal való összeveszése miatt Simicska eladta a Class FM-et a korábbi Sláger Rádiót üzemeltető cégnek, de november 19-én lejár a frekvenciaengedélyük, és nagyon úgy néz ki, hogy a Fidesz és a Médiatanács nem igazán szerezné ezt meghosszabbítani. Enélkül nem nagyon lesz országos lefedettségű rádió, ami a Rádió 1 malmára hajtja a vizet hallgatottságban, hirdetési pénzekben, és természetesen lehetséges kormánypropagandában.