Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Két indexes anyagot is díjaztak az idei Mediadesignon

2016.10.27. 19:14

2016-ban is kiosztották a Kreatív által alapított Mediadesign díjat, aminek az átadóját október 26-án tartották az Extra Budapestben. A versenyre összesen 64 pályázat érkezett, amiben 18 pályamunkát díjazott a zsűri. Ezek közül két díjat az Index újságírói kaptak. A díjazás során az anyagokra arany, ezüst és bronz minősítést adtak, azonban senkit ne tévesszen meg, ha nem talál minden kategóriából mindhárom fokozatból díjakat. A díjazás nem rangsorolás alapján dől el, hanem a zsűri anyagonként dönt a minősítés fokozatáról.

Így kategóriájában a legmagasabb minősítést kapta Földes András longform anyaga a WEB kategória Információ, szórakoztatás alkategóriájában, az Így árasztották el a menekültek Európát, amelyik ezüst minősítést kapott.


A kategóriáján belül szintén a legmagasabb minősítést kapta WEB kategória Infografika, infovideóban az ISIS: a franchise-terrorszervezet, ami lángokba borítja a világot című videóanyag, amelyet Hangyás Gergely, Nagy Roland, Somogyi Péter, Szász Barna és Tóth Gergely jegyez.