Lukács
4 °C
15 °C
283 677 szavazat
371 560 szavazat

Lerombolt olimpiai álomról és hamis aláírásokról beszél a kormánymédia

6174652336 HUSZ0021
2017.02.17. 15:29
Az olimpiai népszavazásért összegyűjtött, negyedmilliónál is több szavazatról némi spéttel és a lehetséges negatívumokat hangsúlyozva számolt be a kormánypárti média.

Az, hogy 266 ezer aláírás gyűlt össze a Momentum olimpiai népszavazására, érezhető zavart okozott a kormánysajtóban és a Fidesz irányította médiában egyaránt. A hírt 13.36-kor jelentette be a Momentum, ehhez képest az MTI-ben 14.42-kor, egyórás késéssel jelent meg az első rövidhír. Néhány gyorshír, amely megelőzte a népszavazást: 

  • Közösen nyitotta meg a Szépművészeti Múzeum műkincseiből nyíló tárlatot a magyar államfő és a spanyol király; 
  • Budapest és Bécs ad otthont az idei Armel operafesztiválnak; 
  • Potápi: a magyarság megerősítésére és sorsközösség vállalására kötelez Szent László öröksége.

A kormánymédia többségében az MTI-s anyagot jelentette meg, ugyanazzal a címmel (Leadta a Momentum az olimpiai népszavazás kiírásáért összegyűjtött aláírásokat), kettőt kivéve: a Magyar Idők (Az ellenzék lerombolhatja az olimpiai álmot) és az Origo (Sok hamis aláírás lehet az olimpiaellenes aláírások között) érezte szükségét az állásfoglalásnak, holott csak egy népszavazásról van szó, a kormány pedig nem is olyan régen még büszke volt rá, hogy megkérdezte az emberek véleményét egy fontosnak tartott kérdésben.

(Borítókép: Fekete-Győr András a Momentum Mozgalom elnöke érkezik a Fővárosi Választási Iroda épületébe, hogy leadja az olimpiai népszavazás kiírásáért összegyűjtött aláírásokat. 
Fotó: Huszti István/Index)