Ödön
1 °C
11 °C

A versenyhivatal sem hagyta jóvá az RTL–Central-üzletet

2017.02.20. 14:28

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megtiltotta az RTL Klub tulajdonosának (Magyar RTL Televízió Zrt.), hogy 30 százalékos üzletrészt vásároljon a Central Digitális Média Kft.-ben. Ezt a GVH közöle egy sajtóközleményben.

Korábban a  Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa már megtagadta a hozzájárulást ahhoz, hogy az üzlet létrejöjjön.

A médiatörvény szerint a GVH köteles kikérni a szakhatósági állásfoglalást a Médiatanácstól. Így a versenyhivatalnak nem volt más választása, meg kellett tiltania a tranzakciót, azt, hogy a felvásárlásnak milyen versenyhatásai lennének, meg sem vizsgálták. Már csak azért sem, mert az sok időt vett volna igénybe, és ellentmondott volna a költségtakarékossági elveiknek is. A sajtóközlemény szerint a döntés elleni jogorvoslat keretében lehet megtámadni az ítéletet.

Az RTL Klub korábban jelezte, hogy a Médiatanács döntése jogsértő volt, ezt levélben eljuttatták a GVH-hoz is, ám ez a döntést nem befolyásolta.

Ahogy arról az Indexen beszámoltunk: az RTL Klub terjeszkedne a digitális médián belül, ezért hozták létre a Digitális- és Fejlesztési Igazgatóságot, illetve ezért terveztek részesedést szerezni a Central Médiacsoport online portfóliójában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?