Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

A Twin Peaks maga az élet: nincs lezárás

kultrovat podcast
2017.09.06. 05:17

Hétfőn véglegesen lezárult a Twin Peaks, melynek a harmadik évada 25 évvel később vette fel a fonalat, de miközben sok szálat elvarrt, legalább annyi új kérdést is felvetett. A Kultrovat Podcast új adásában Klág Dávid, Inkei Bence és Szabó Benedek énekes-dalszerző mondják el, miért fog nagyon hiányozni David Lynch és Mark Frost kultikus sorozata.

A Showtime-on újjáéledt (nálunk pedig az HBO-n látható) sorozattól sokan kedélyes nosztalgiázást vártak, melyben Cooper ügynök újra falja a cseresznyés pitét és literszámra issza a kávét, miközben a régi szereplők élete is meseszerűen folyik tovább. Nos, nem így történt, de vajon baj ez? És sajnálni kell, amiért nem kaptunk minden kérdésünkre választ a záró részekből, vagy egy Twin Peakstől pont hülyeség lett volna ilyesmit várni? Melyik hírességek epizódszerepei voltak emlékezetesek, és melyek voltak az évad azon jelenetei, amelyek még az elszánt rajongókat is előretekerésre késztették? Végül tudott-e hasonlóan forradalmi hatást gyakorolni Lynch a sorozatokra, mint az első két évaddal?

Figyelem a beszélgetés spoileres!

A Twin Peaks maga az élet: nincs lezárás

Kultrovat podcast 37. epizód
00:00:00 / 00:00:00

Ez miért jó?

Podcastot hallgatni nagyon jó. Hosszú utazásokon, amikor már az összes zenénket rongyosra hallgattuk, és kiolvastuk a könyvet, és egyébként is ráz a busz/vonat, és összefolynak a betűk. És míg olvasni csak nehézkesen, podcastot hallgatni vezetés közben is lehet, sokkal jobb élmény mint bármelyik kereskedelmi rádió reklámszüneteit nyomogatni. Podcastot hallgatni futás és edzés közben is nagyon hasznos, mert így szellemileg nem vész kárba az az idő sem, amit a testedzésre fordítunk. Podcastot hallgatni takarítás és mosogatás közben is nagyon élvezetes, úgy elszáll az idő, mintha sosem lett volna. Sőt, ha nem olyan a munkája, mint nekünk, hogy szavakat kell egymás mögé rakni, hanem mondjuk pixeleket vagy dobozokat, akkor még munka közben is csak úgy szalad vele az idő.