Kinga, Kincső
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Havas Henrik: Elég szar munkát végeztek Habonyék

2017.12.13. 22:03

Hosszú interjút adott egy meglehetősen ismeretlen portálnak, a MegyeiHíreknek a zaklatással vádolt Havas Henrik, aki ugyanakkor lapunk megkereséseit azzal hárítja el, hogy nem nyilatkozik, nem foglalkozik az üggyel.

Mi az a MegyeiHírek?

Az impresszumuk szerint a kiadó a Kiskunhír-Információs Iroda Kft. A céget tavaly októberben alapították szegedi székhellyel, két magánszemély a tulajdonosa. Az egyiknek nincs más vállalkozása, a másiknak egy tapétaboltja van. A cég fő tevékenysége "Egyéb szállítást kiegészítő szolgáltatás". A Facebookon 313 lájkolójuk van. Havas már december 7-én is "exkluzív interjút" adott a lapnak.

Havas az interjúban azt mondja, szerinte "elég szar munkát végeztek Habonyék", mert "Baukó Évával és Molnár Anikóval kezdeni, az elég necces! Ha most elmesélném, hogy erről a két hölgyről mit kellett végighallgatnom múlt hétfő óta… hát, azt nem nagyon bírná el az internet." Szerinte Görög Zita a Hal a tortán című műsorban szerepet játszott, ő volt "az előkelő úrinő, aki néha hisztizik. Engem lecseszett, az akkori élettársát úgy megsértette, hogy az otthagyta a forgatást. Na, de hát nincs ezzel semmi baj, ezek a műsorok így készülnek."

Arról az állításról, hogy egy egykori üzlettársával is kikezdett, azt mondta, "nekem két nőnemű üzlettársam volt, az egyik kedves kolléganőm Tarnói Gabi, aki sajnos 2006-ban meghalt, a másik a feleségem, akit meg se mertem kérdezni eddig, hogy amikor jött ki a fürdőszobából, tényleg ágyba akartam-e vinni." Hozzátette ugyanakkor, hogy "ha az a hölgy szerepelt a TV2-ben, akire én gondolok, akkor azt tudom mondani, hogy egy csalódott nőről van szó, jelentsen ez bármit is." Szerinte "a hoppon maradt nők piszkosul tudnak gyűlölködni".

Havas azt állítja, ismerősök és ismeretlenek hívják, és kivétel nélkül szolidárisak vele. 

Szerintem a Habony-művek nagyon túltolta ezt a témát, abszolút kontraproduktív az egész,

közölte.

Azt is állítja, pénteken író-olvasó találkozón volt, és megtapsolták, egy idős hölgy pedig azt mondta, ő sose volt Jobbik szavazó, "de most pénzt küld a Vonáéknak, mert hát a hülye is látja, hogy itt nem rólam van szó, hanem a Vonáról írt könyvemről." Havas ezután úgy folytatja: vannak aztán „bennfentes” telefonálók, szakmabeliek, akik biztos forrásból tudják, hogy a TV2 hány milliót fizetett Baukó Évának, vagy Molnár Anikónak, és vannak, akik figyelmeztetik, mi jön most: előássák exkollégája, a III/III-as Forró Tamás ügyeit.

Havas azt mondja, éppen visszahívást vár egy ügyvédtől, hogy pereljen-e, volt olyan szándéka, hogy könyvet írjon az egész ügyről, de már elbizonytalanodott.

"Egyrészt nem tudom, hogy mikor lesz ennek a hajcihőnek vége, másrészt – és ezt nagyon őszintén mondom – nekem szakmailag fájdalmas végig követni, hogy mit művelnek Habonyék, és Marsi Anikó szenvedésére se vagyok igazán kíváncsi."

Az ATV döntéséről, hogy leveszik a képernyőről, azt mondta,  nem lepte meg, és elmondta azt is, hogy az ATV közölte vele, nem tartanak igényt a szerződése kitöltésére. Havas jogi álláspontja szerint viszont az ATV köteles lesz megtéríteni a felmondással okozott kárt, mivel ő nem szegett szerződést.

Havas még megjegyzi az interjú vége felé, hogy "az ügyet kirobbantó Index főszerkesztője, a legkedvesebb tanítványom volt Szegeden, Tóth-Szenesi Attila", és a PestiSrácok főszerkesztője, Huth Gergely "a legnagyobb sajnálatomra ugyancsak hozzám járt."