Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

Csak akkor nézzen tévét, ha nem zavarja a romantika

2017.12.28. 08:10

Ha az év utolsó csütörtökét tévénézéssel, vagyis elsősorban filmekkel szeretné tölteni, akkor azért van miből választani, de előre szólunk, hogy nem túl erős a kínálat és főleg romantikus, családi filmekből lehet választani. Ez egy fura nap egyébként is, mostanra már elfogyott a bejgli, meg a töltött káposzta is és az ember elkezdhet kiszakadni a folyamatos étkezések és rokonlátogatások okozta stresszből. Ha valamilyen okból tévé előtt töltené az egész napját, akkor kiválogattuk a legérdekesebbnek tűnő filmeket a legszélesebb körben elérhető csatornák kínálatából.

Ha egy álomvilágban indítaná a napot, akkor az RTL Klubon érdemes kezdeni, ahol a Disney Bűbáj című filmjét ismétlik 11:45 -től. Ebben Amy Adams egy a valóságba belecsöppenő mesebeli hercegnőt alakít, aki New Yorkot felfedezve beleszeret egy Patrick Dempsey által alakított ügyvédbe. Ebben van tánc, meg éneklés meg minden, úgyhogy nyilvánvalóan nem ajánlható mindenkinek, úgyhogy lépjünk is gyorsan tovább.

Délután egy fokkal jobb a helyzet, 13:40-től a Viasat 3-on a Vissza a jövőbe 2-t lehet megnézni, amit úgyis látott már mindenki, de ez pont egy olyan film, amit szinte végtelenszer újra lehet nézni, csak ne gondoljunk bele túl sokszor, hogy a trilógia története valójában mennyire szomorú. 

Az RTL Klub 13:25-kor A vasálarcos című filmet adja Leonardo DiCaprio, John Malkovich, Gérard Depardieu, Jeremy Irons és Gabriel Byrne főszereplésével. Nehéz ügy, mert ez a film nem igazán jó, ráadásul reklámok nélkül is több, mint 2 óra 10 perc, vagyis nem biztos, hogy a legideálisabb délutáni program.

Négy óra körül van két látványos regényadaptáció is, amiből lehet választani, de jó szívvel nehéz ezeket is ajánlani, mert a Harry Potter és a félvér herceg, amit a Viasat 3-on lehet megnézni 15:55-től, a Harry Potter-filmek közül az egyik leggyengébben sikerült és szintén elég hosszú. Mondjuk még így is szórakoztatóbb, mint az Alice csodaországban, amit az RTL Klub ad le 15:50-től. Ezt Tim Burton rendezte, de sikerült elpazarolni a történetet és a színészeket is, akik hiába dolgoznak maximálisan a keze alá. 

Este héttől a legbiztosabb választás talán az AXN-re kapcsolni, ahol a Sherlock negyedik évadának első részét adják le. Ez az évad ugyan megosztotta a kritikusokat, de ha valaki még nem látta a Benedict Cumberbatch és Martin Freeman főszereplésével készült modern adaptációt, akkor érdemes lehet vele egy próbát tenni, mert mindenképpen egy egyedi sorozatról van szó. 

Családi mozizásra 18:45-től az F+-ot ajánljuk, ahol a Szörny RT-t lehet megnézni, ami szintén olyan, amit mindenki látott már, de ez is a egy sokszor újranézhető film, a Pixartól. Ez egy olyan világban játszódik, ahol a gyerekeket éjszaka tényleg igazi csúnyaságok tartják rettegésben és a saját világukban a gyerekek sikolyából nyerik az energiát. 

Szörny RT
Szörny RT
Fotó: Pixar

Este inkább romantikus filmekkel készültek a csatornák, a TV2 18:50-től adja a Szerelem a végzetem című filmet, még a Dunán 22:00-től a Szerelem a végzetent lehet megnézni. Ez valószínűleg csak egy véletlen egybeesés, de azért elég vicces, pláne, hogy mindkét film magyar címe saját költés.

Előbbi arról szól, hogy a Michael Douglas által játszott mogorva fickó szépen lassan megenyhül és beleszeret a Diane Keaton által alakított nőbe, miközben a férfi unokájára vigyáznak. Utóbbi John Cusack és Kate Beckinsale nyakatekert szerelméről szól. Két idegent alakítanak, akik véletlenül találkoznak, de rögtön szerelmesek lesznek egymásba, de mégsem döntenek úgy, hogy újra találkoznak, inkább a sorsra bízzák magukat. Legközelebb pedig már csak akkor hozza össze őket a véletlen, mikor mindketten már valaki mással házasodnának össze. Elég bonyolultan hangzik, azt különösen nem értem, hogy az eredeti cím, ami szerencsés véletlent jelent, hogyan sikerült Szerelem a végzetent kreálni, de talán mindegy is, ezen a ponton.

Szerelem a végzeten
Szerelem a végzeten
Fotó: outnow

Ha valaki komoly filmre vágyik, akkor az RTL2 22 órától leadja a Saul fiát, ami 2016-ban megnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscart, de egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy csütörtökön este, az év utolsó munkanapjára valaki ezzel a filmmel akarna hangolódni. Persze, ha ez nem akadály, akkor érdemes megnézni, mert ez tényleg egy olyan film, ami egyedi módon mutat meg egy történelmi tragédiát, amiről azt hihetnénk, hogy már mindent elmondtak, amit csak lehetett. 

A késő esti órákban még a Csodálatos Pókember lehet opció, ami 23:20-tól kezdődik a Viasat 3-on. Marc Webb filmje sajnos nem lett igazán jó, de Andrew Garfield és Emma Stone között olyan szenzációs kémia van, ami miatt érdemes lehet megnézni, de egyébként ez egy romantikus komédia, amit kicsit összenyomott egy képregényfilm.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek