A bolgárok egy tévével csinálták meg a maguk Népszabadság-ügyét

2018.02.16. 16:40

Már az is épp elég különös, hogy az új tulajdonosa azonnal leállított minden műsort, ami az általa megvásárolt tévécsatornán futott, de csak még szebbé teszi az ügyet, hogy az új tulajdonos annak a kormánypárti oligarchának az embere, akivel kapcsolatban a csatorna korábban több kínos ügyet is feltárt - írja a CEETV.

A portál azt írja: a BiT volt az egyetlen tévécsatorna Bulgáriában, amely rendszeresen beszámolt a kormány ellentmondásos döntéseiről, és kommentálta is azokat, valamint sokat foglalkozott azzal, milyen kapcsolat van a hírhedt bolgár képviselő és médiamogul, Delyan Peevski és a főügyész között, és gyakran beszélt a növekvő korrupcióról is.

És a BiT nemrég tulajdonost cserélt. Az új tulaj egy ismeretlen producer, aki közel áll Krassimir Guergovhoz, Delyan Peevski egyik rokonához. A portál azt írja: Peevski online és nyomtatott lapokból és tv-csatornákból álló médiabirodalma határozza meg a mai bolgár média képét. A BiT-et tulajdonló vállalat új vezérigazgatója várhatóan a Legal World nevű lap főszerkesztője lesz, Vesselin Ivanov, akiről mindenki tudja, hogy Peevski és a főügyész lelkes támogatója.

Úgyhogy az új tulajdonos azonnal le is állította az összes, a csatornán futó műsort, és a csatorna nem is fog sugározni semmit, amíg nem alakul ki az új világkép szerinti tartalom. A Capital Weekly című bolgár lap, amelyre a CEETV hivatkozik, azt írja: korántsem elszigetelt ügyről van szó, Boyko Borissov miniszterelnök harmadik ciklusának kezdete óta a kormány mindent megtesz, hogy felszámolja az ellenzéki média megmaradt szigeteit.

Ne maradjon le semmiről!