Tarlós István megmondta, kik a jó újságírók

2018.03.09. 13:08

Átadta a főváros sajtódíját, azaz a Csengery Antal-díjakat a Városházán Tarlós István főpolgármester. A díjat a polgármester beszéde alapján "a Fővárosi Közgyűlés azon újságíróknak, médiában dolgozó személyeknek, közösségeknek adományozza, akik huzamos időn át kiemelkedő tevékenységükkel a fővárost és a Fővárosi Önkormányzat működését érintő hírekről, információkról magas színvonalú, hiteles, pontos, tárgyilagos és gyors tájékoztatást adtak az írott és elektronikus sajtón keresztül."

A Budapest Portál tájékoztatása szerint a díjat idén a Magyar Katolikus Rádió közössége, Mottl Ágnes, a Hegyvidék Televízió ügyvezető igazgatója, Hlavay Richárd, az Inforádió szerkesztő-műsorvezetője, Kárász Róbert, az ATV, illetve korábban a TV2 szerkesztő-műsorvezetője, valamint Nyerges Zoltán Gyula, a Józsefváros újság főszerkesztője, a Józsefvárosi Média Központ szakmai igazgatója kapta.

A díjjal kapcsolatban nem árt tudni, hogy a helyi média Magyarországon szinte kizárólagosan politikai kinevezések és politikai kézi vezérlés alapján működnek. Ezt példaként a kitüntetett Józsefváros című lap Orbán Viktor-interjújával szemlélteti a 444. Ebben olyan őrületesen izzasztó "kérdések" szerepeltek, mint:

Manapság Józsefvárost Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő kerületeként említik. Az itt élők a jövőben is számíthatnak a kormány támogatására? 

vagy

Nagyot lépett előre a közbiztonság tekintetében Józsefváros az elmúlt években. Azonban a pozitív eredmények mégis veszélybe kerülhetnek. Itt, Józsefvárosban három éve megtapasztalhattuk, hogy mit is jelent az illegális bevándorlás.

illetve

Demokráciában élünk, mégis egyre nehezebbnek tűnik, hogy Magyarország magyar ország maradjon, pedig a választók többsége ragaszkodik nemzeti kultúrájához. 

Kárász Róbert a legnevesebb a kitüntettek között. Ő Andy Vajna TV2-jében dolgozott, amíg nemrég ki nem rúgták, hogy aztán az ATV-nél folytassa, amelyről szintén a 444 azt írta, "a Fidesz bulvártévéje" válhat belőle.

Kárász az ATV-ben nemrég azzal vétette észre magát, hogy egy interjú közben közölte az MSZP-s Szanyi Tiborral, hogy "Bocsánat, de abban mi a hergelés Szanyi úr, hogy a konzultáción feketén-fehéren feltettek ezzel kapcsolatos kérdéseket? Én most nem követtem nyomon, hogy mennyi lett ennek a vége, de hogy tuti, hogy kétmillió fölött volt, az biztos. Mármint az elutasítás száma."

Ne maradjon le semmiről!