Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A magyar választásokra figyel a világsajtó

2018.04.08. 21:29

A világ legfontosabb lapjai is a magyar választásokkal foglalkoznak magyar idő szerint vasárnap este: a hír előkelő helyen van jelen a BBC és a Washington Post oldalán, a Guardian élőben tudósít Magyarországról, de a választás jelen van a New Yorker és a Sky News oldalain is.

A brit Guardian helyszíni tudósítója jelen van a Bálnában a Fidesz eredményváró rendezvényén; Kovács Zoltán azt mondta neki, a magas részvétel azt bizonyítja, hogy a magyar demokrácia rendben van. A lap munkatársai folyamatosan figyelik a magyar eseményeket, beágyazták Gulyás Márton videóját, de még az Index percről percre tudósítását is linkelték.

A szintén brit BBC cikke beszámol a választás tényéről, az esélyekről, bemutatja a pártokat, és szót ejt arról is, hogy egyes szavazókörökben még nem tudták lezárni az urnákat.

A Washington Post tudósítója Székesfehérvárról jelentkezett be. A lap már korábban is antiszemiták, fóliasipkás összeesküvés-hívők és szélsőjobbosok között emlegette Orbánt, most pedig részletes, sok megszólalós elemzést közölnek a választás tétjéről. Azt pedig tökéletesen biztosra veszik, hogy Orbán győz vasárnap.

A New York Times szintén a székesfehérvári Fidesz-kampányeseményről jelentkezik, és már a cikkük címében is állást foglalnak: "Orbán a félelemmel kampányol, a magyar demokrácia veszélyben". Azt írják: "Úgy tűnik, mit sem számít, hogy a menekültválság nagyrészt már lecsengett, és mostanra több plakát van Magyarországon a menekültek és migránsok veszélyességéről, mint ahány menekült betette a lábát az országba az elmúlt évben." 

A szintén amerikai Sky News is a fehérvári rendezvényről tudósított, nagyjából ugyanúgy, ahogy a fenti két lap.

Ne maradjon le semmiről!