Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rácsok mögött töltheti utolsó éveit Bill Cosby

2018.04.26. 22:14

Mindhárom vádpontban bűnösnek találták csütörtökön Bill Cosbyt, Amerika egyik legnépszerűbb komikusát, aki a vád szerint 2004-ben előbb elkábított, majd megerőszakolt egy nőt, írja a BBC.

A 80 éves Cosbyt minden egyes vádpontban akár tízéves büntetésre is ítélhetik, így összesen 15- 30 év szabadságvesztésre számíthat, amit a CNN szerint egyidejűleg ülhet le, de csak azután kell börtönbe vonulnia, hogy elítélték. 

Az áldozat Andrea Constand, korábbi kosárlabdázó, a Temple Egyetem munkatársa, aki 2004-ben azért ment Cosby philadelphiai otthonába, hogy karriertanácsokat kapjon tőle, ám állítása szerint ott elkábították, majd szexuális bűncselekmény áldozata lett.

 

Cosby és az ügyvédei később abszurdnak nevezték a nő vádjait, azt állították, hogy a szexuális kapcsolat közös megegyezéssel jött létre. Két évvel később, 2006-ban aztán a felek peren kívül állapodtak meg egymással, Cosby mintegy 3,4 millió dollárt fizetett a nőnek, aki most könnyekkel fogadta a hírt, hogy Cosbyt bűnösnek találták.

Mint korábban írtuk, Bill Cosby zaklatási ügyei 2014-ben kaptak nagyobb nyilvánosságot, erről készített összefoglaló cikkünket itt lehet elolvasni. A komikust mintegy 60 nő vádolta meg szexuális zaklatással. Az állítólagos áldozatok között vannak modellek, pincérnők és a showbiznisz munkatársai. Az esetek a hatvanas évekig nyúlnak vissza, legtöbbjük már elévült.