György
9 °C
23 °C

Sváby: Magánbeszélgetést nyilvánosságra hozni bűncselekmény

2018.05.04. 14:37

A hét elején kirobbant nagyipornó-botrányban megszólalt az a Sváby András is, aki az első körben még nem volt érintett, csak a másodikban. Írtunk mindkettőről, így most csak vázlatpontokban:

  • A Borsra kikerült egy olyan belsős cset szövege, amiben Hajdú Péter és egy ismeretlen ATV-alkalmazott (?) csevegése közben előkerül egy nagyipornós kép is. Hajdú nem tagad, bocsánatot kér.
  • Nem sokkal később a Ripost lehoz egy hosszabb beszélgetésfoszlányt, amiben Sváby András neve mellett szerepelnek Soros György édesanyjára vonatkozó, dehonesztáló kijelentések. Sváby eddig nem szólalt meg.

Most viszont a Facebookon közzétett egy nyilatkozatot, amit kért, hogy szó szerint kerüljön be, hát tessék.

Szürreális helyzet, ha egy MAGÁNbeszélgetés tendenciózusan összevágott részleteiről kell megszólalnom. Ám figyelve a helyzetet, hallgatni sem jó. Gyors leszek, ezért azon túl is siklanék, hogy egy magánbeszélgetést nyilvánosságra hozni bűncselekmény. Ezt mindenki tudja. Nyilván abba sem kell belemenni, hogy az egész beszélgetés egy durván obszcén, eltúlzó, ám de kifejezetten ironikus belső kitárgyalása volt egy, a kormánysajtóban megjelent, Soros Györggyel kapcsolatos címadásnak: 'Soros meg akarta ölni az anyját'.

Ebből indult a magánbeszélgetés, aminek bizonyos kiragadott mondatai kikerültek. Nem fogok elhatárolódni saját magamtól. Idáig hittem abban, hogy egy magánbeszélgetésben az ember ironikusan, akár trágáran otrombáskodhat is. Ilyen vagyok. Ám mivel a magánbeszélgetésem kikerült, a bocsánatkérést se halogatnám tovább.

Sajnálom, ha bárkit megbántottam és olyat kellett olvasnotok, amihez nem volt kedvetek. Elnézést. Köszönöm, ha ezt végigolvastátok és köszönöm a figyelmeteket. (Ha valaki ebből bárhol idézne, mindez csak teljes terjedelmében használható.) Vigyázzatok a magánchatekkel!

Az ATV jelezte: az üggyel kapcsolatban nem indítanak vizsgálatot.