Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Zajlanak az elbocsátások, ki is választották Kálmán Olga utódját

2018.08.01. 16:44

A gyors hatalomátvételt gyors intézkedések követték a Hír TV-nél. Bár Nyerges Zsolt tulajdonos a délelőtti állománygyűlésen nem beszélt elbocsátásokról, sőt, a Hír TV biztos anyagi helyzetével igyekezte nyugtatni a munkatársakat, információink és más lapokban megjelent hírek alapján több műsorvezetőnek és szerkesztőnek is felmondtak szerdán.

A csatorna emblematikus arcát, Kálmán Olgát az elsők között bocsátották el, Csintalan Sándor pedig, aki olykor Simicska Lajos bizalmasaként nyilatkozott, már reggel jelezte, hogy távozik, ha nem küldik el előbb. A tévé dél után már a képernyőjén jelezte, hogy Kálmán Olga, illetve Csintalan Sándor műsorait a továbbiakban nem sugározzák. Az Egyenesen helyett Orbán Viktor tusványosi beszédét adták le délután egy órakor.

Kálmán Olga és Csintalan Sándor mellett a következő munkatársak távoznak/tőlük válik meg a HírTV:

  • Tarr Péter vezérigazgató-helyettes,
  • Nagy Zoltán hírigazgató,
  • Bodacz Balázs műsorvezető,
  • Teszári Nóra műsorvezető,
  • Lampé Ágnes műsorvezető,
  • Zimon András szerkesztő,
  • Varga G. Gábor szerkesztő,
  • György Zsombor szerkesztő.

Önként távozott a csatornától többek között Reichenberger Dániel hírszerkesztő és Lukáts Péter kreatív kommunikációs igazgató - írta a Hvg.hu. Többen már felmondtak a Riasztás című műsor stábjából a tulajdonosváltás bejelentése után, elképzelhető, hogy innen is újabb emberek távoznak.

Az új vezetőség állítólag már kiválasztotta közben az esti beszélgetős műsor új arcát, tehát lényegében Kálmán Olga utódját. A Zoom.hu azt írta, az egykori HírTV-s, azóta EchoTV-s Földi-Kovács Andrea kaphatja ezt a posztot.

Ő Földi László egykori hírszerző felesége, és a G-nap után "morális és szakmai okok miatt" hagyta el azonnal a televíziót.