2024. június 16. 15:00
Lengyelország 1
Hollandia 2
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia 1
Dánia 1
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia 0
Anglia 1

Zajlanak az elbocsátások, ki is választották Kálmán Olga utódját

2018.08.01. 16:44

A gyors hatalomátvételt gyors intézkedések követték a Hír TV-nél. Bár Nyerges Zsolt tulajdonos a délelőtti állománygyűlésen nem beszélt elbocsátásokról, sőt, a Hír TV biztos anyagi helyzetével igyekezte nyugtatni a munkatársakat, információink és más lapokban megjelent hírek alapján több műsorvezetőnek és szerkesztőnek is felmondtak szerdán.

A csatorna emblematikus arcát, Kálmán Olgát az elsők között bocsátották el, Csintalan Sándor pedig, aki olykor Simicska Lajos bizalmasaként nyilatkozott, már reggel jelezte, hogy távozik, ha nem küldik el előbb. A tévé dél után már a képernyőjén jelezte, hogy Kálmán Olga, illetve Csintalan Sándor műsorait a továbbiakban nem sugározzák. Az Egyenesen helyett Orbán Viktor tusványosi beszédét adták le délután egy órakor.

Kálmán Olga és Csintalan Sándor mellett a következő munkatársak távoznak/tőlük válik meg a HírTV:

  • Tarr Péter vezérigazgató-helyettes,
  • Nagy Zoltán hírigazgató,
  • Bodacz Balázs műsorvezető,
  • Teszári Nóra műsorvezető,
  • Lampé Ágnes műsorvezető,
  • Zimon András szerkesztő,
  • Varga G. Gábor szerkesztő,
  • György Zsombor szerkesztő.

Önként távozott a csatornától többek között Reichenberger Dániel hírszerkesztő és Lukáts Péter kreatív kommunikációs igazgató - írta a Hvg.hu. Többen már felmondtak a Riasztás című műsor stábjából a tulajdonosváltás bejelentése után, elképzelhető, hogy innen is újabb emberek távoznak.

Az új vezetőség állítólag már kiválasztotta közben az esti beszélgetős műsor új arcát, tehát lényegében Kálmán Olga utódját. A Zoom.hu azt írta, az egykori HírTV-s, azóta EchoTV-s Földi-Kovács Andrea kaphatja ezt a posztot.

Ő Földi László egykori hírszerző felesége, és a G-nap után "morális és szakmai okok miatt" hagyta el azonnal a televíziót.