Vajon Karácsony Gergely és Szijjártó Péter ugyanott lyukasztja a fejét?

2019.09.20. 13:45

A tegnapi nap úgy vonul be a magyar propagandasajtó történetébe, mint az a nap, amikor a KESMA fővárosi alakulatai jobban aggódtak Karácsony Gergely egészségéért, mint Tarlós István főpolgármesteri székéért. A Riposttól a Lokálon és a Pesti Srácokon át az Origóig és a Tényekig a kormánysajtót az foglalkoztatta leginkább, hogy

miért lyukas Karácsony Gergely feje?

Az Origo prezentálta a corpus delictit (10:31), egy plakát fotóját, amin a (szemüveges) Karácsony Gergely éppen a magabiztosnak álcázott, a szakmában csak „ne tessék aggódni, nem telepítek afgán pékeket a Szent István parkba” néven emlegetett mosolyával néz az arcunkba, első blikkre teljesen hiánytalan fejjel. Az Origo "-" nevű forrása azonban bekarikázta, mire kell figyelni, a politikus fején, szemmagasságban, a jobboldalon hiány van. (Mármint neki jobb, az olvasónak bal.)

ori

A Ripost tíz perccel később jelentkezett ugyanazzal a képpel, de ezt náluk már egy olvasó találta szemfülesen (biztos, az Origón), majd ahogy az lenni szokott, a Lokál, a Pesti Srácok, végül a Tények is átvette a nyilvánvaló marhaságot, hiszen nincs lyuk Karácsony fején, csak szemüveg, abban lencse, az meg torzít, ez kb. általános iskolai tananyag.

Tények

Ez persze nem akadályozta meg a nemzeti propagandagyárat, hogy egy optikai csalódást úgy prezentáljanak az olvasóknak, mintha az Karácsony alkalmatlanságának ékes bizonyítéka lenne, hiszen ha egy plakátot nem tud

  • befotózni
  • megszerkeszteni
  • retusálni (ha kell)
  • korrektúrázni
  • kinyomtatni
  • elhozni a nyomdából
  • felragasztani a falra

RENDESEN,

akkor hogy vezetne el egy várost? Hát, például ahogy Szijjártó Péter egy minisztériumot, hiszen ezen a képen például neki is „lyukas a feje”.

Nyilván az a legérdekesebb az egészben, hogy ez az egész vajon honnan jött? Egy túlbuzgó gyakornok látta a képet, és valóban azt hitte, hogy valaki elrontotta a retusálást? De vajon melyik lapnál? Honnan indulhatott ez az őrület?

Tényleg nem volt senki négy online lapnál és egy tévés szerkesztőségben sem, aki látott már szemüveges embert?

Egyébként a Fidesz-média óriási formában van az őszi önkormányzati választások előtt, az Origo címlapján például külön blokkot kapott minden olyan cikk, amelyben a Fidesz által támogatott Tarlós István kihívóját alkalmatlannak állítják be.

ALKALMATLAN.png