Orsolya
5 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Felejthetetlen propagandacikk született Scarlett Johansson és Tarlós István találkozásáról

2019.09.21. 10:39

Tarlós István főpolgármester hivatalában fogadta Scarlett Johanssont, a találkozóról pedig beszámolt a  Bors nevű kormánypárti bulvárlap.

Abban még nincs semmi extra, hogy egy politikus, városvezető találkozik a településén tartózkodó világsztárral, ez pontosan így megy a világ minden részén. Az önkormányzati választás közeledésének köszönhetően azonban egy egészen különleges kampányvonalat is beleszőttek a találkozásról szóló cikkbe.

Scarlett Johansson, Tarlós István és Szalay-Bobrovniczky Alexandra
Scarlett Johansson, Tarlós István és Szalay-Bobrovniczky Alexandra
Fotó: Jay Maidment / Marvels Black Widow

A beszámoló szerint Tarlós a város vezetéséről beszélgetett a színésznővel, akinek elmondta, hogy Budapest nemcsak a filmesek körében, hanem a turisták között is népszerű: 2019-ben Európa legjobb úti céljának választották a fővárost. 

A kötetlen beszélgetésen állítólag "külön elidőztek Óbudánál, ami nem csak egy városrész, de egyben Tarlós István otthona is". Majd jött egy mondat a Bors cikkében, ami minden bizonnyal esélyes a 2019-es önkormányzati választás propagandacikk kampánynagydíjára: 

A színésznő elismerően nyilatkozott arról, hogy a 30 éve a városvezetői pályán dolgozó Tarlós István kerületi polgármesterként 16 évig irányította a kerületet, 9 éve pedig a fővárost, most pedig újabb 5 éves ciklusért indul.

A találkozón állítólag a kormány családbarát narratívája is elismerő szavakat kapott: "Az különösen tetszett a színésznőnek, hogy sok fiatalt, kisgyermekes szülőt látott a városban, ami nagyon fontos a jövő szempontjából. Nem minden városban van ez így, ahol élete során forgatott".

Nem ez az első eset, hogy Tarlós István egy filmsztárral találkozik Budapesten. 2012-ben megtekintette a Die Hard 5 forgatását a Hősök terén, majd ha már ott volt, lőttek is egy közös képet Bruce Willis-szel.