Köztévés hírhamisítás miatt bukott ki Hadházy a Facebookon

2019.09.30. 16:40

Valódi politikai nyomást kell gyakorolni, mi is ezért vagyunk itt

– mindössze ennyit vágtak be a köztévé híradójában Hadházy Ákos MTVA-székház előtti, hétfői beszédéből, ami aztán úgy jelent meg az M1 híradójában, mintha az ellenzéki politikus a közmédia műsorszerkesztésére akarna nyomást gyakorolni.

Csakhogy Hadházy nem a műsorszerkesztésről beszélt, hanem egy konszenzusos vezető kinevezéséről az MTVA élére (a jelenlegi vezérigazgató, a hírhamisító Papp Dániel helyett), valamint a fizetett kormánypropaganda törvényi tiltásáról, ahogy az a Mérce élő közvetítéséből is kiderül az ellenzékiek hétfői közös sajtótájékoztatójáról.

"Sokan azt kérdezik ilyenkor, hogyan lehet ezt elérni, el lehet-e ezt érni. Én akkor vissza szoktam kérdezni: megtettünk-e mindent, mindenki megtett-e mindent azért, hogy vége legyen ennek az egészen gyalázatos kormánypropagandának. Valódi politikai nyomást kell gyakorolni, mi is ezért vagyunk itt, és ezért hívunk nagyon sok embert is ide. Fogunk még ide jönni nagyon sokan. Ha nagyon sokan jövünk, akkor fogunk eredményt elérni" – zárta felszólalását Hadházy Ákos.

had

Ehhez képest az M1 Híradójában "Az ellenzék szerint politikai nyomást kell gyakorolni a műsorszerkesztésre a közmédiában" címmel jelent meg egy összeállítás a sajtótájékoztatóról, amelyet így konferáltak fel: "Politikai nyomást kell gyakorolni a műsorszerkesztésre – erről Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszélt a közmédia épületénél. Az ellenzéki képviselők hétfő reggel újra az MTVA-hoz vonultak. A DK, a Párbeszéd, az MSZP és Liberálisok képviselője is arról beszélt, hogy szerintük hogyan kellene szerkeszteni a műsorokat."

Hadházy Ákos hétfő délután aztán a Facebook-oldalán reagált a köztévés manipulációra:

Nehéz dolog lenne sorrendbe tenni, hogy a “köztévé” aljas hírhamisításai közül melyik a legnyilvánvalóbb és legszemtelenebb. De amit a hírhamisító vezérigazgató ma megengedett magának, az biztosan dobogós. Ma kénytelen volt fogadni minket (egy követelés teljesült egy év után!!), de utána egy elképesztő “tudósításban” hazudott akkorát, mint ide Moszkva. Azt hazudják, hogy én nyilatkozatomban “politikai nyomásgyakorlást szorgalmaztam a műsorszerkesztésre”. A “tudósításban “ be is vágják azt a két szót, amikor politikai nyomásgyakorlásról beszélek. Csak éppen az van, hogy én nem a műsorszerkesztésről beszéltem, hanem konkrétan egy konszenzusos vezető kinevezéséről az MTVA élére és a fizetett kormánypropaganda tiltásáról.

– írja az ellenzéki politikus a bejegyzésben.

Ahogy korábban az Index is írta, a tavaly törvénytelenül kidobott ellenzéki képviselőknek hétfőn sikerült bejutniuk az MTVA székházába, ahol a vezérigazgató, a hírhamisításról ismertté vált Papp Dániel fogadta őket, de Hadházy szerint egyetlen kérdésükre sem válaszolt. A találkozó után ismét sajtótájékoztatót tartottak volna a képviselők, de egy bohócnak öltözött idős férfi széttrollkodta az eseményt.