Szabina
-2 °C
15 °C

A Sport TV közvetítheti a férfi kézilabda Eb-t

D KOS20190414020
2019.11.29. 14:15

Újabb jogokkal bővül 2020-ban a Sport TV kínálata. Kizárólag a Sport1 és Sport2 közvetíti januárban a férfi, decemberben pedig a női kézilabda Európa-bajnokságot, és hozzájuk kerültek a Spanyol Kupa mérkőzései is.

Ezekből a legérdekesebb a két kézilabda jog, hiszen a 2020. január 9-26. között Ausztriában, Norvégiában és Svédországban rendezett férfi kézilabda Európa-bajnokság és a december 3-20. között Dániában és Norvégiában zajló női kézilabda Eb is kiemelt fontosságú sporteseménynek tűnik - márpedig a közmédia M4 Sport nevű adóját elsősorban azért hozták létre 2015-ben, hogy 16 kiemelt magyar sportág (köztük a kézilabda) eseményeit itt közvetítsék. 

Információink szerint a Sport TV azért közvetítheti a két eseményt, amin a magyar válogatott is részt vesz, mert a nemzetközi kézilabda szövetséggel hosszú távra szóló szerződést kötöttek, amit sem nekik, sem az EHF-nek nem áll érdekében felmondani. Ugyanez a helyzet a nemzetközi jégkorongszövetség égisze alatt rendezett jégkorong világbajnokságokkal is, ezek jogait a Sport TV dettó hosszú időre vette meg és kizárólagos közvetítői.

A januári tornát – beleértve a magyar válogatott meccseit – Méhes Gábor, Bartha Zoltán és Borsos Attila közvetíti majd a helyszínről.

A két nagy torna mellett egyébként a Sport TV-n lehet látni a kézilabda BL és EHF-kupák mérkőzéseit is, ami 2020 első felében nyolc magyar csapat nemzetközi kupameccseit jelenti majd: női Bajnokok Ligájában a Ferencváros és a Győr; férfi Bajnokok Ligájában a Szeged és a Veszprém; a női EHF-kupában a Debrecen, az Érd és a Siófok; a férfi EHF-kupában a Tatabánya szerepel a Sport TV képernyőin

Újdonság a Spanyol Kupa a sporttévé kínálatában, bár hogy egy Betis-Espanyol kupameccs mennyire lehet érdekes a hazai nézők számára, az legalábbis véleményes.