Bernát, Felícia
EUR 384,50 Ft
USD 363,44 Ft
7 °C
31 °C

Minden idők legrosszabb nézettségét produkálta az állami dalverseny a köztévén

D KOS20191217008
2020.02.08. 19:27

Alig több mint 200 ezren nézték teljes lakosságban múlt hét szombat este a Duna TV-n A Dal című állami dalverseny új évadának első részét. A Sorozatwiki nézettségi adatai szerint a legfontosabb piaci korcsoportnak számító 18-49-es kategóriában például a nézők mindössze 1,6%-a kapcsolt a köztévére (ez kb. 23 ezer ember), ami azt jelenti, hogy a 204 ezres nézettség túlnyomó részét 50 év felettiek adják. A Köztévé Blog egy ábrán meg is mutatja, hogyan alakult a műsor nézettsége a 2012-es indulás óta. Az eredmény egészen lesújtó:

Az ábrán látszik, hogy ahhoz képest, hogy 2012-ben a teljes lakosság körében 16,4%-os volt a nézettség, addig ez mára már 5% alá esett. Különösen fájdalmas lehet az MTVA-nak (és az adófizetőknek), hogy a

múlt hét szombat esti adás 1,6%-os nézettsége a 18-49-es korcsoportban annyira alacsony, hogy az már a statisztikai hibahatáron belülre esik, vagyis gyakorlatilag mérhetetlen.

Abból a szempontból nem váratlan a drasztikus nézettségcsökkenés, hogy idén A Dal már nem az Eurovíziós Dalfesztivál selejtezőjeként működik, hanem csak egy sima zenés esztrádműsor, amelyben Nagy Feró és Apáti Bence Beatricét énekelnek, a győztesek meg mindenféle pénzbeli támogatásokat és közmédiás promóciót kapnak nyereményként.

Az MTVA ugyan azóta sem tudott épkézláb magyarázatot adni arra, hogy miért nem indít Magyarország versenyzőt az Eurovízióra 2020-ban azok után, hogy éveken át százmilliókat költöttek az adófizetők pénzéből erre a célra. A hírek szerint a döntés mögött az állhat, hogy az Eurovízió multikulti, toleráns és a melegekkel szemben elfogadó attitűdje már túl sok lett a kormánynak és a közmédiának.

(Borítókép: Pély Barna énekes-gitáros-zeneszerző, Vincze Lilla zenész-dalszerző, a Napóleon Boulevard énekesnője, Nagy Feró énekes-dalszövegíró a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere és Apáti Bence táncművész-publicista, az Operettszínház balettigazgatója, A Dal 2020 dalválasztó-show zsűritagjai. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTA)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás