Gyula
7 °C
20 °C

Eddig hatszor játszotta le a köztévé Orbán teljes beszédét

2020.02.17. 14:46

Fullba nyomja a közszolgálatot a közmédia: 

Miután élőben közvetítették, ahogyan Orbán Viktor saját kormányzását nevezte az elmúlt 100 év legsikeresebb időszakának, bő fél nap alatt még legalább ötször leadták a teljes beszédet.

De gyanús, hogy akár hétszer is megismételhették a beszédet, de az éjszakai adások nem elérhetőek a közmédia archívumában.

Orbán Viktor vasárnap délután 3-kor tartotta meg évértékelő beszédét, amelyben a kormánypárt általános dicsérete mellett a gazdasági mutatók felett érzett büszkeség kifejezése is belefért. Az egyórás beszédet a közszolgálati M1 csatorna élőben közvetítette.

A 444 szúrta ki, hogy mindössze alig több mint két órával az utolsó szó kimondása után, 18:20-kor az M1 máris újra, teljes terjedelmében leadta a miniszterelnök beszédét.

Ez után újabb bő egy órával, 20:40-kor aztán a biztonság kedvéért még egyszer leadták az egészet. Aztán reggel nyolckor még egyszer, majd délelőtt 11-kor még egyszer. A 444 ráadásul azzal nem számolt, hogy a cikkük megjelenésével még nem ért véget a közszolgáltatás: délután kettőkor újra elindult a teljes győzelmi jelentés, cikkünk írásának idején ez még élőben követhető. Érdekes, hogy a sugárzás nincs összhangban a tervekkel, azt a bizonyára hamis látszatot keltve, hogy hirtelen jött az utasítás a végtelenített lejátszásra:

miközben a képernyőn Orbán beszélt, a Médiaklikk oldalán egyre változott alul a felirat, hogy a műsor szerint minek kellene mennie most.

(Lásd fenti illusztrációnkat.)

Legalábbis ezek az adások nézhetőek vissza a közmédia médiatárából, de a műsorság tanúsága szerint éjjel egykor és hajnali négykor is lement egy-egy szokatlanul hosszú - épp a beszéddel megegyező hosszúságú, 60 perces - adás a máskor jellemzően nagyjából 20 perces Ma éjszaka.

Ha valóban mind a 8 alkalommal a beszédet sugározták, az azt jelenti, hogy a

beszéd óta eltelt 24 óra harmadában nem volt más látható a köztévén egyes csatornáján, mint a saját kormányzását értékelő Orbán Viktor.

Emellett persze a Médiaklikk oldalain is kiemelt, vezető helyen szerepel a beszéd.

Ne maradjon le semmiről!