Rudolf
1 °C
13 °C

Megvan Jodie Foster utódja, az új Clarice Starling

2020.02.27. 09:53

A CBS megtalálta Jodie Foster utódját: Rebecca Breeds fogja játszani a színésznő legendás szerepét, Clarice Starling FBI-ügynököt a készülő A bárányok hallgatnak sorozatban, a Clarice-ben, írja a The Hollywood Reporter. (Pontosabban egyelőre a pilot epizódban és ha sikeres lesz, akkor a sorozatban.) 

A tervezett sorozat cselekménye nagyjából egy évvel azután kezdődik, hogy az 1991-es, öt Oscar-díjjal jutalmazott film sztorija véget ért. 1993-ban járunk, amikor Clarice visszatér a Hannibal Lecterrel való vérfagyasztó kalandja után a munkájához, vagyis sorozatgyilkosokat és szexuális ragadozókat próbál elkapni.

Rebecca Breeds eddig főleg sorozatokban játszott, többek között az Otthonunkban, A sötétség korában és a Hazug csajok társaságában. A projekt felelőse a Star Trek franchise-zon dolgozó Alex Kurtzman, aki elmondta, hogy több mint húsz év hallgatás után nagyon megtisztelőnek érzik, hogy ők adhatnak újra hangot Amerika egyik legkitartóbb hősének, Clarice Starlingnek. Hozzátette, hogy a korszak, amiben élünk, amúgy is kedvez a Clarice Starlinghez hasonló női karaktereknek.

Clarice-t Jodie Foster után Julianne Moore is eljátszotta a 2001-es Hannibal című thrillerben.