Volt már Joker, volt már jedi, most vámpírként látjuk viszont Mark Hamillt

2020.05.05. 10:07 Módosítva: 2020.05.05. 11:08

Ahogy korábban írtuk, kevés jobb dolog történhet velünk a bunkó, idióta vámpíroknál, vagyis a Hétköznapi vámpírok című sorozatnál, ami ugye Jemaine Clement és Taika Waiti azonos című filmje alapján készült, és amihez természetesen mindkettőjüknek köze van. A második évad majdnem egy hónapja debütált, és abban a részben, ami május 13-án kerül majd adásba, egy igazán különleges vendégszereplő lesz, mégpedig Mark Hamill. Kis spoiler következik, Hamill Laszlo Cravensworth egyik régi ellenségét alakítja majd, aki bosszút szeretne állni egy korábbi sérelemért, és szegény Laszlo kénytelen elmenekülni otthonról.

Hamill saját bevallása szerint nagy rajongója a 2014-es filmnek, és amikor tudomására jutott, hogy sorozat is készül belőle, kicsit szkeptikus volt, de amikor megnézte az első részt, rájött, hogy ez méltó folytatás lesz. Hozzátette, ő már annak is örült volna, ha csak körbenézhet a forgatáson, azzal nem számolt, hogy szerepet is ajánlanak neki, arra pedig végképp nem számított, hogy egy vámpírt alakíthat majd.

Amikor Mark Hamill először feltűnik a sorozatban, egy fekete köpenyt visel, és az Entertainment Weekly szerint egy pillanatra úgy tűnik, mintha egy sith nagyúr lépett volna színre, de a színész szerint ez csak a véletlen műve, vagyis annyiban szándékos, hogy a gonosz karakterekhez is kötődnek bizonyos sztereotípiák, és ezek szerint a fekete, kapucnis köpeny egyike ezeknek. 

A Hétköznapi vámpírok és Star Wars-univerzum persze nemcsak Mark Hamill személyén keresztül fonódik egymásba, hiszen Taika Waiti rendezte a Mandalorian egyik részét, sőt, a napokban hivatalosan is bejelentették, hogy rábíztak egy új Star Wars-filmet is. És hogy Hamill visszatér-e vámpírként, az jó kérdés. Úgy tűnik, ez csak egy egyszeri alkalom volt, de megjegyezte, „soha ne mondd, hogy soha, ki tudja, mit hoz a jövő”.