A filmtörténet legszemetebb nővére fiatalon is szörnyeteg volt

Ratched Season1 Episode3 00 14 04 18RC
2020.08.05. 11:00 Módosítva: 2020.08.05. 14:10

Egyfajta előzménysorozat készült a Száll a kakukk fészkére című klasszikus filmhez, a főszerepet viszont nem az a McMurphy kapta, akit Jack Nicholson alakított a filmben, hanem az a Ratched nővér, aki pont a páciensek életét megkeserítette. A filmben Louise Fletcher játszotta a szerepet, amiért Oscar-díjat is kapott, Ryan Murphy (Hollywood, American Horror Story) sorozatában pedig Sarah Paulson alakítja.

A Ratched sztorija 1947-ben játszódik, amikor a második világháborúban nővérként megedződött Mildred Ratched egy új, kísérleti eljárásokkal próbálkozó elmegyógyintézethez megy dolgozni Kaliforniába. Ratched sajátos és potenciálisan filmes sorozatgyilkosokra emlékeztető modora aztán eléggé szálka lesz a betegek és az intézet többi munkatársának szemében.

A sorozat producere Ryan Murphy, aki a Hollywood című, szintén Netflixre készült sorozatával hasonló korszakot dolgozott fel. Murphynek köszönhetjük többek között az American Horror Story, az American Crime Story, a Viszály, a Póz és a Glee című sorozatokat is.

A Ratchedben Paulson mellett feltűnik Sharon Stone, Corey Stoll, Judy Davis és Cynthia Nixon is.

Borító: Ratched / Netflix.