Mit nézzen, aki pihenni akar karácsonykor?

2007.12.24. 09:58

Áhítat, a jászol fölé hajoló kövér puttók, meg mindent átjáró szeretet? Végül is lehet, de a lényeg, hogy három napig nem kell dolgoznia, rengeteg ajándékot kap, ráadásul mindenfajta bűntudat nélkül magához vehet napi öt-hatezer kalóriát bejgli, halászlé, töltött káposzta és zselés szaloncukor formájában. Ha azt mondják karácsony, azt feleli, hogy kérek még, de ha erre azzal jönnek, hogy nem az ajándék a fontos, hanem a szándék, akkor csak értetlenül néz. Szándék? Van abból diós, meg mákos?

Ehhez mérten nem feltétlenül várja el karácsonykor a tévétől, hogy minden műsorba beszuszakoljanak pár rénszarvast, több kilométer színes izzót, vagy egy Keresztelő Szent Jánost.

A Bunyó karácsonyig vagy a Die Hard-trilógia első két része alatt például elmajszolna pár kiló habcsókot, csakhogy ezeket a filmeket idén egyetlen tévécsatorna sem tűzi műsorára. Tehát vagy gyorsan elrohan egy benzinkúthoz, ahol 699 forintért kapható a Bud Spencer-Terrence Hill-klasszikus, esetleg kölcsönkéri a haveroktól John McClane két legrosszabb karácsonyát. Vagy marad a tévé.

Ha korán kel, a napot Bud Spencerrel és Terrence Hillel kezdheti, Kincs, ami nincs reggel héttől a film+-on. Utána kapcsoljon a Spektrumra, ahol negyed tizenegytől a Karácsony-mánia című ismeretterjesztő sorozatban az ünnepet működtető piaci mechanizmusokról fognak beszélni. A csillagszóró-gyárak túltermelési válsága és a műfenyőlobbi hatása az ünnep szociokulturális aspektusaira.

Ezután kicsit álljon fel a fotelból, segítsen a karácsonyi készülődésben, vagy legalább egyen bele a holnapi töltött káposztába, a lényeg, hogy 14:15-től Guruló büfé, az őszintén másnapos főzőshow a Spektrumon, utána pedig a TvPaprikán délután négytől Felséges karácsonyi fogások, amiben úttal a desszertekről lesz szó. És ha még mindig csak a hasára tud gondolni, akkor fél hattól ugyanitt Szárnyas fejvadászok, azaz Szőke András hóthülye főzőműsora, amiből ugyan főzni nem tanulhat meg, de megtapasztalhatja, hogy milyen, amikor a fokozódó nyálműködéssel együtt jelentkezik a röhögő görcs.

Ezután még egy Bud Spencer és Terrence Hill-film, már csak a rend kedvéért: 18:00, film+, Nincs kettő négy nélkül, ez az, amiben még ikertestvéreik is vannak. Ha a pofonokból már elég, akkor 18:25-től kapcsoljon az MGM-re, ahol a Van, aki forrón szereti című nőnek öltözős klasszikus kezdődik éppen.

Ezután viszont már alig marad idő az ajándékokra, meg a gyertyagyújtásra, hiszen olyan filmeket adnak este, mint a Bizonyítás Gwyneth Paltrow-val és Anthony Hopkins-szal (HB02, 21:00), a Sziriana George Clooney-val (22:40 ugyanitt), a Lesz ez még így se Jack Nicholsonnal (22:00, AXN), vagy éppen a Leon, a profi, Jean Renoval (Sat1 22:10). Igaz ez utóbbi németül megy, de úgyse beszélnek benne túl sokat.

Ja, és azt még nem is említettük, hogy az MGM Hét mesterlövész maratont tart este fél kilenctől. A hét mesterlövész, A hét mesterlövész visszatér, A hét mesterlövész telibe talál, és így tovább hajnalig.

Ha nem elégedett a kínálattal, kattintson ide, vagy ide!