Mit nézzen, ha gyűlöli a karácsonyt?

2007.12.26. 02:45

Már csak huszonnégy óra van hátra ez év legfárasztóbbb felhajtásából, a maradék bejglit már sikerült odaajándékozni a szomszédnak, és a lakás is úgy ahogy rendben lenne, ha az a rohadt fenyő nem hullajtaná a tűleveleket szerteszét. Kellet nekünk 24-én este 8-kor fát venni. Minek vettünk ilyet egyáltalán?

Kezdjük a napot a Nap-keltével, hátha bemondja Gyárfás, hány fa égett le idén, tavaly 26-nál hagytuk abba a számolást. Vigyázzunk, mert reggel 9-től már óhatatlanul jönnek a romantikus-nyálas-karácsonyos filmek minden adón, az első igazán jó filmre 10:35-ig kell várni, ekkor az HBO műsorán láthatjuk, hogyan tapossa agyon New York lakosságának jelentős hányadát egy japán szörny. Mivel nekünk már az óvodában is gyík volt a jelünk, a Godzilla kihagyhatatlan.

13:10-kor kapcsoljunk a testvéradóra, az HBO2 ugyanis Al Pacino életmű-díjáról vetít másfél órában, azt sajnos nem tudjuk, hogy ki és mikor adott neki ilyet, de a Michael Corleone szerepéért mindenképpen megérdemelte, és akkor Joseph Hannáról még nem is beszéltünk. Ha már kellőképpen morcosak vagyunk, és még a töltött káposzta sem tud minket jobb kedvre deríteni, kapcsoljunk valamelyik természetfilmes csatornára, és mutassuk meg a gyereknek, hogy mekkora zabagép a jegesmedve (NatGeo 12:00, Ragadozók bolygója), és mennyivel érdekesebb motorokat építeni, mint karácsonyfát díszíteni (Discovery 16:00 Amcsi motorok).

Mivel délutánra már kezdjük úgy érezni, hogy ennek soha nem lesz vége, kapcsoljunk a Zone Europára, ahol Richard Chamberlain Edmond Dantes szerepében még többet szív, mint mi, elég csak a tömlöcre gondolni, meg az ásásra. Mondjuk őt legalább egy halom kincs várta szabadulás után, minket meg a vasgyár holnap. Kezdés 18:10. Az esti programhoz sem kell túl messzire menni, szintén a Zone Europa vetíti Terry Gilliam zseniális drogos filmjét, a Félelem és reszketés Las Vegasban című drámát, amihez a már korábban beszerzett tudatmódosító anyagok, úgymint Unicum, sör, bor, elengedhetetlenek. Egy szó sem esik benne karácsonyról, tessék megbecsülni a dolgot. Kezdés 20:00.

A film3-on 21:35-től A szállítmány, amerikai b-mozi, béna történet, nagy mordályok, utána pedig Kocka 2, amiben a pszichopata Rubik-kocka még kegyetlenebb módszerekkel végez a nyomorult szereplőkkel. 23:25-től.

Mivel a kertévéket teljesen kisajátították a nyomorult vígjátékok és gejl családi történetek, kapcsoljunk az HBO Comedyre 23:35-től, mert a Lucky Louie című iszonyú tuskó sitcom a karácsonnyal még köszönő viszonyban sincs - egy saját magát és kedves családját is rühellő lúzeren viszont ha másért nem, kárörömből is tudunk mulatni. Műsorzárásnak pedig ott az HBO 0:15-kor kezdődő Erőszakos múlt című drámája, amiben Viggo Mortensen úgy töri ketté egy faszi csuklóját, hogy még nekünk is fáj.

Amennyiben az előző két nap annyira megviselte idegrendszerünket, hogy tévéadásmentes napot tartunk, talán tessék a DVD-gyűjteményhez fordulni, ott van rögvest a Hivatal karácsonyi különkiadása, ennél kínosabb karácsonyunk soha nem lesz. Szintén jókat lehet röhögni Kula bá, a karácsonyi szar kalandjain, ez a South Park első évadának 10. epizódja (nem jelent meg DVD-n, tessék okosnak és kreatívnak lenni, segítünk: torrent), ha pedig komolyabb karácsonyi kikapcsolódásra vágyunk, Dr. House első évadában is volt egy jobbfajta, amiben egy apáca lelte halálát majdnem az orvos karjai között. De nyugalom, a majdnemen van a hangsúly, Doktor House és a hit végül is kiegyeznek egy döntetlennel.

Ha nem elégedett a kínálattal, kattintson ide, vagy ide!