Nem látom a tévét a k**#&@$t karacsonyfától! I. – A bejgli szövetsége

2007.12.24. 09:56
A karácsony hagyományosan a halászlé, a lakástüzek és a családi romantikus vígjátékok szezonja. A tévében egymást érik a Sandra Bullock-filmek, a monotóniát legfeljebb egy-két Meg Ryan-mozi töri meg. De mit nézzen, ha a már fenyőállítás és a karácsonyfa-talp is elveszi a kedvet az egész ünneptől, és legszívesebben összetiporná az összes csillogó gömböt? Vagy éppen ellenkezőleg, mélyen átérzi a karácsony üzenetét és egy nagy adag diós bejglivel már 24-én délben betelepedne a tévé elé, csakhogy évek óta ezt teszi, és ezért unja már az ismétléseket! Személyre szabott tévéajánlónkból minden kiderül!

Itt a karácsony, az Igazából szerelem főcímdalát éneklik a mennyben a kövér, mosolygós angyalkák, diós és mákos bejgli potyog az égből, szeretetben és halászlében úsznak a családok, és a legtöbb lakásban nemsokára beizzítják, az új, hitelre vett plazmatévét.

De vajon mit néznek majd rajta? Valami romantikus-összeborulós, finoman kuncogósat Hugh Granttel vagy Meg Ryannal, esetleg a Bunyó karácsonyig című tepsivel pofozós örökzöldet Bud Spencerrel és Terence Hillel? Netalántán az Anal Intruder karácsonyi különkiadását?

És Ön mit nézne szívesen karácsonykor, már amikor néha fel-felpillant a bejglis bödönből? Ne keresgéljen, ne bogarásszon, ne kapcsolgasson vaktában, majd mi megmondjuk! Tudományos alapossággal, a legújabb kutatások felhasználásával és szakértők bevonásával készített kérdőívünk kitöltése után mindenkinek eláruljuk, hogy milyen tévéműsor illik az egyéniségéhez! Használja személyre szabott egyedi tévéműsor-ajánlónk, és boldogabb lesz a karácsonyra! Csupán pár kattintással megszabadulhat a tévéműsor átolvasásától, az így megspórolt időben pedig akár két-háromezer többletkalóriát is magába tömhet!

1. Hány plazmatévét vett karácsonyra?

  • Egyet sem, szerintem a takaró alatt összebújva, forralt bort szürcsölve egy kis képernyős Junosztyon is pont ugyanolyan jók a romantikus filmek. Főleg, ha Meg Ryan szerepel bennük.
  • Nem vettem plazmatévét, de a szomszédét/anyósomét felcipeltem a nyolcadikra/lecigőltem Zalaegerszegre. Már a dobozát is rühellem.
  • Amennyit csak a hitelkeretem elbírt. Plusz egy Full HD-s, XD Engine-nel, meg persze beépített popcorn pattogtatóval szerelt, 52 colosat jelzáloghitelre, a lakásra terhelve.

2. Mekkora fát vett idén?

  • Nem a fa mérete a fontos, hanem, hogy mennyi szaloncukor fér rá. És hogy abból mennyi a marcipános. A fenyőfa kiválasztásakor pedig csak arra figyelek, hogy a tövénél ritkás legyen, hogy elférjenek alatta a nagyobb dobozok.
  • Mindig hatalmas fánk van, rajta sok száz csillogó égővel, meg szikrázó csillagszóróval. A fenyőillat betölti az egész lakást, mi pedig az ablakból nézzük a havas táját, és a szívünk csordultig szeretettel.
  • Allergiás vagyok a fenyőtűre. És ennek ellenére van karácsonyfánk.

3. December 24-én este becsönget a szomszéd, hogy kölcsönkérjen két tojást.

  • A szomszéd soha nem csönget át karácsonykor. Biztos hallja a balta csattogását, meg az ideges készülődést.
  • Minden tojásra szükségünk van, de azért megszorítom a kezét és kellemes ünnepeket, meg annál is több ajándékot kívánok neki. Miután elment, az asszonnyal/csajommal/faterral kibeszéljük, hogy mekkora lúzer.
  • Egy egész dobozzal adok neki, sőt meghívom egy pohár tojáslikőrre is, meg hogy együtt elénekeljük a Mennyből az angyalt.

4. Ki díszíti a fát?

  • Nem mindegy? Pár gömböt, meg egy égősort bárki fel tud akasztani.
  • Együtt díszítjük, közben nagyon sokat nevetünk, és tízpercenként hosszan megöleljük egymást.
  • Naná, hogy én, miközben a többiek folyamatosan belepofáznak, hogy bal oldalt még kevés a szaloncukor, középre meg egy kicsivel több aranyhajat.

5. Melyik a kedvenc karácsonyi nótája, ami az ajándékbontogatás alatt is biztos felcsendül?

  • Mindegy, csak a Kaláka Együttes játszza.
  • A hifimen minden jól szól, ha bekapcsolom a mélyhang kiemelőt. Egyébként is olyankor az ajándékokra figyelek.
  • A Roots, Blody Roots a Sepulturától.