Költségcsökkentés áldozata lehet Antal Imre

2003.09.11. 15:53
Ugyan a Szeszélyes évszakok a közszolgálati televízió legnézettebb műsora, a kuratórium mégis sokallja a költségeket, ezért akár Antal Imrétől is hajlandó megválni. A kényszerűen leszerelt zongorista azonban bizakodik, hogy nem maradnak dobozban a decemberig már leforgatott adások, sőt tovább is folytathatja.
Csorba Mária, az MTV sajtóreferense az Index kérdésére megerősítette, hogy a kuratórium vizsgálja a televízió szerződéseit, így a Szféra TV-vel kötött megállapodásokat is. A testület ellenőrzi, hogy a szerződések megfelelnek-e a valós teljesítéseknek, illetve megpróbálja csökkenteni az egyes műsorok költségvetését, hogy így javítson a közszolgálati televízió pénzügyi helyzetén.

Antal Imre
Antal Imre
Az Index információ szerint a Szféra TV által készített műsorok költségvetésében több irreálisan magas tételt is talált az MTV kuratóriuma, ezért szükségesnek tartották a szerződések felülvizsgálatát. Deák József, a Szféra TV Kft. ügyvezetője az Index kérdésére elmondta: még tárgyalnak az MTV-vel a szerződések meghosszabbításáról, és reméli, hogy a az új őszi műsorstruktúra elindításáig sikerül megállapodniuk. Deák megjegyezte, hogy az újságokban a Szeszélyes évszakok költségvetéséről megjelent számok nem felelnek meg a valóságnak, a szórakoztató magazin ugyanis nettó áron, tehát az MTV által biztosított műszaki kapacitás értékét leszámítva, meg sem közelíti a 12 millió forintot, a pontos összeget azonban üzleti titokra hivatkozva nem árulta el.

Deák szerint semmi különös nincs abban, hogy az MTV visszavonta a Szféra TV-vel kötött szerződést, hiszen az utóbbi években többször újratárgyalták a műsorkészítés feltételeit. Az MTV és a Szféra TV közi jó kapcsolatokat jelzi emellett, hogy a Szatellit új epizódját éppen ma forgatta a cég az MTV felszerelése és műszaki személyzete segítségével, és a politikai kabarét hétfőn le is adja a közszolgálati televízió.

Antal, köszöni, jól van

Antal Imre az Index kérdésére elmondta: reméli, munkatársai hamar megegyezésre jutnak a közszolgálati televízióval, hiszen már a Szeszélyes évszakok decemberi adását is leforgatták, és nem szeretné, ha dobozban maradnának a már elkészült epizódok.

Antal megjegyezte, hogy ugyan már jó néhányszor hívták kereskedelmi televíziókhoz műsort vezetni, ő mégsem szeretné megcsalni eddigi kenyéradóit, ezért nem gondolkodik új műsorokon.

Tizenöt év

Antal Imre több mint tizenöt éve vezeti a Szeszélyes évszakokat, ám nem elképzelhetetlen, hogy a nézőknek hamarosan el kell búcsúzniuk a szórakoztató magazintól, amely egyébként az MTV egyik legnépszerűbb műsora, amit például augusztus utolsó hétvégéjén például 1 184 348-an kísértek figyelemmel. A közszolgálati televízió kuratóriuma ugyanis információink szerint a napokban felülvizsgálta az összes külső és belső gyártású műsor költségvetését, és úgy találták, hiába a több mint egymillió fős nézőtábor, a Mai Nap szerint 12,4 millió forintos költségvetést sokkalja a televíziót tulajdonló testület.