Nem szülhetnek a Big Brother kamerái előtt

2005.09.07. 16:15
Nem mutathatják az egyik játékos szülését a Big Brother hollandiai változatában. Az újszülöttet azért megmutatják a tévénézőknek.

Nem kapott nyilvános szülési engedélyt a Hollandiában most folyó Big Brother terhes játékosa az ország szociális ügyi minisztériumától, ám bent hozhatja világra gyermekét, és néha a kamerák is megmutathatják majd a babát.

A 27 éves kismama 7 hónapos terhes, és három hete van már bent a játékban. Mint mondta, véletlenül esett teherbe, és a szülés a Big Brotherben egyáltalán nincs ellenére, ideális helynek tartja hozzá a műsort, gyermeke egykor biztos büszke lenne rá.

Csakhogy felmerült egy sajátos jogi probléma: az újszülött tévészereplése. Ez ugyanis ütközik a Hollandiában hatályos törvénnyel, amely kimondja, hogy hét év alatti gyerekek legfeljebb négy alkalommal szerepelhetnek tévében, és esetenként maximum négy órára. További előírás, hogy a felvételek csakis nappal készülhetnek, és nem lehet gyerek egy show központi szereplője.

A Big Brotherben azonban éjjel-nappal működnek a kamerák, az újszülött így már négy órás korában kimerítené négy órás kvótáját, és ki kellene tenni a műsorból, és ezzel el kéne szakítani az anyjától. Ha pedig az anya is távozna, akkor a játékos elesne a 491 ezer dolláros - közel 100 millió forintos - első díj megnyerési lehetőségétől.

Nem oktatási műsor

A nyilvános szülés és a babaszerepeltetés jogi dilemmájával kénytelen volt a holland kormány foglalkozni, és a szociális ügyek minisztériuma kedden döntött. Eszerint a szülést nem közvetíthetik a kamerák - mivel ez nem oktatási műsor -, a babát pedig csak naponta egyszer láttathatják, és csupán 8 napon keresztül. Amúgy külön szobában kell lennie, méghozzá kameramentesben. Anyjának szabad bejárása lesz hozzá, és egy bébiszitternek is, aki nem szerepel a műsorban. Utóbbi feltehetően a gyerek egyik nagymamája lesz.

^

Britney szülhet kamerák előtt

Britney Spears szülését viszont egyenesben adja majd az egyik amerikai csatorna. A pophercegnő ugyanis úgy határozott, gyermeke októberi világrájöttét megörökítheti a tévé, a Britney és Kevin: Chaotic című valóságshow-juk következő részében, és a bevételt a pár a New Orleans-i árvízkárosultaknak ajánlja fel.

Britney-t elborzasztotta ami New Orleansban történt, mivel ő "egy nagyon jó louisianai kislány", aki imádja szülővárosát, írja a Daily Star Sunday bizalmas forrásra hivatkozva.

Az amerikai tévétársaságok licitháborút folytatnak a szülés közvetítési jogáért, mely összeg a 23 éves slágergyárost ráveheti arra, hogy megossza a nézőkkel ezt a nem mindennapi, intim pillanatot. Van olyan ajánlat is, mely megközelíti a kilencmillió dollárt.