Colbert gyenge poénokat lop a rádióból?

2007.09.21. 15:42
65 millió dollárra akarja perelni egy török származású amerikai rádiós Stephen Colbertet, a Colbert Report műsorvezetőjét, amiért szerinte utóbbi lemásolta egyik poénját.

Cenk Uygur, az Air America rádióadó reggeli műsorának, a „The Young Turks”-nek (magyarul A fiatal törökök) vezetője azt állítja, hogy Stephen Colbert az ő viccét sütötte el a Colbert Report egyik adásában.

A magyarokkal rendszeresen és előszeretettel viccelődő Colbert most nem jó emberrel kezdett, ugyanis az Air America munkatársa közlése szerint O.J.-stílusban akarja vele lerendezni az ügyet. Uygur közreadott egy videót a Youtube-on, amin először a saját, majd a Colbert által lenyúlt poént mutatja be. Uygur azt állítja, az ő műsorában szeptember 7-én hangzott el a bizonyos vicc, ami a Colbert Reportban négy nappal ezután jött le.

A mindkét műsorban elhangzó poén az, hogy a republikánus elnökjelöltek olyanok voltak, mint a Klingonok a Star Trekből, amikor a becsület értékéről beszéltek egy választási műsorban. A vicc ugyan nem annyira üt, de a videóban Uygur közli Colberttel, hogy nem totojázik, 65 millió dollárra pereli be az ellopott poén miatt. Azt mondja, azért éppen 65 millióra, mert nemrég hallotta, hogy egy mosodát valaki 65 millióra perelt egy elveszett nadrágért, és szerinte egy poénért ennyi nem kevés.