Felmondanak Farkasházy Tivadarnak

2007.06.15. 17:30
1994-ben egyszer már elbocsátották a Magyar Rádiótól, de azután a Rádiókabaré vezető szerkesztőjeként térhetett vissza. Most a rádió létszámleépítése során, 191 másik dolgozóval az ő munkaviszonyát is megszűntetnék.

Ma reggel kilenckor átvette a felmondásáról szóló előzetes értesítőt a Magyar Rádiótól Farkasházy Tivadar. A Rádiókabaré vezető szerkesztőjét a csoportos létszámleépítés keretében küldik el a közszolgálati rádiótól, ahol a kabaré készítése mellett a Kabarécsütörtök archív felvételeinek kiválogatásában vett részt. Farkasházy, a többi, a leépítésben érintett dolgozóhoz hasonlóan harminc napon belül kapja meg a felmondólevelét.

Az Index értesülései szerint az elbocsátott dolgozók átlagosan tíz havi bérüknek megfelelő végkielégítéssel távozhatnak.

Farkasházy Tivadar 1974-ben megnyerte a Rádió jeligés humorfesztiválját, egy évvel később már a Rádiókabaré társszerkesztője, 1985-től 1993-ig pedig egyedül szerkesztője. 1994-ben egyszer már elbocsátották már a Magyar Rádiótól, de később ismét a Rádiókabaré vezető szerkesztője lett. Emellett ő az alapító főszerkesztője az 1989 óta kiadott Hócipőnek, amelyet a rádiós összeférhetetlenség miatt az impresszum szerint a felesége vezete, és rendszeres szereplője a Heti hetesnek.

A Magyar Rádió reformprogramjának részeként idén a dolgozók 20 százalékától, 192 embertől válik meg, emellett azonban már több mint 180 ember önkéntesen elhagyta az intézményt, vagy korengedményes nyugdíjazását kérte. A Magyar Rádió jövő évi üzleti terve már a bérköltségek harminc százalékos csökkenésével számol.