A Forma-1 több embert érdekelt, mint az olimpia

2004.08.17. 02:40
1,1 millió nézője volt itthon a Magyar Nagydíjnak, az olimpia eközben félmillióval kevesebb embert érdekelt.
A Magyar Nagydíjat itthon 1 108 775 néző izgulta végig a képernyők előtt ülve, ezzel a magyar forma-1-es futam több embert ültetett a képernyők elé, mint ugyanebben az időben bármely más program.

Hogyan mérik a nézettséget?
Hogyan működik a rejtélyes nézettségmérő rendszer? Mit jelent a nézettség pontosan? Hány néző véleményéből és hogyan számítják ki a hirdetési piacot meghatározó mutatókat? Az AGB Hungary működésének bemutatása
Vasárnap délután kettő és négy óra közt a Tv2-t és az olimpiát közvetítő MTV-t is több mint fél millióval kevesebben nézték, mint az RTL Klubon közvetített forma-1-es futamot. A Tv2-n futó Kobra és Air America című akciósorozatokat átlagosan 605 175-en kísérték figyelemmel, míg a közszolgálati televízió olimpiai közvetésének szinte ugyanennyi, 605528 nézője volt. Az AGB Hungary adatai alapján tehát a két csatorna nézettsége közt ebben az időpontban nem volt statisztikailag kimutatható különbség.

Az MTV a Hungaroringen rendezett futammal egy időben többek közt Tóth Kriszta és a nigériai Funke Oshonaike asztaliteniszmeccsét, illetve a Magyarország - Szerbia-Montenegró férfi vízilabda találkozót közvetítette.

A fiatalokat még annyira sem

Még jobban szerepelt a forma-1 közvetítés a hirdetők szempontjából fontos 18 és 49 év közötti korosztályban, hiszen az RTL Klubnak 374 108 nézője volt ebben a korcsoportban, addig az olimpiát csak 149464-an nézték, a Tv2-n futó sorozatok pedig mindössze 89 492 fiatalt érdekeltek.