Kilökdösték a BM épületéből a főzőműsor stábját

2004.10.29. 15:21
A Gerilla Grill stábja a Központi Okmányirodában akart sertésszívet sütni, de a biztonsági őrök kirakták őket az épületből. Az operatőr könnyebben megsérült, a minisztérium letiltaná a műsort, de a Cool Tv nem enged.
A Népszabadság információi szerint kempinggázfőzőn hagymát pirított tegnap délelőtt a Cool Tv stábja a BM Központi Okmányiroda ügyfélterében. Éppen a csatorna Gerilla Grill elnevezésű főzőműsorát forgatták, amelyben a két szakács különböző, szokatlan helyszíneken készíti el az ételeket, amikor a napilap cikke szerint a biztonsági őrök közbeléptek, és dulakodás kezdődött. Az egyik operatőr szemhéja felszakadt, és egy biztonsági őr is hámsérüléseket szenvedett.

Nem engednek

Az Index megkereste a Cool Tv-t, ahol Dobsi Adrienn, a csatorna sajtófőnöke elismerte, hogy tegnap a Visegrádi utcai BM-épületben forgattak az adó főzőműsorának legutóbbi részét.

"A stáb éppen csak belekezdett a főzésbe, amikor egy biztonsági őr megkérte őket, hogy távozzanak a helyiségből, majd amikor meglátta a kamerákat, elkezdett lökdösődni, majd olyan szerencsétlenül nyúlt, hogy felsértette az egyik operatőr szemét" - ismerte el Dobsi.

#alt#
Tekintse meg képeinket!
"Már meg is érkezett hozzánk a BM levele, amiben letiltja a műsort" - mondta el Kökény Tamás, a szeptemberben indult csatornát működtető IKO Kábeltévé Kft. ügyvezetője, aki azonban nem tudta még megmondani, hogy tényleg nem sugározzák-e a Gerilla Grill okmányirodában forgatott epizódját.

"Forgattunk már olyan helyeken, ahol voltak biztonsági őrök, de sehol nem fordul elő ilyen túlkapás" - jegyezte meg Kökény Tamás, aki határozottan cáfolta, hogy kifejezetten a botránnyal járó publicitás miatt forgattak volna a Belügyminisztérium egyik épületében.

"Nekem sem érdekem leamortizálni a stábot" - tette még hozzá Kökény.

Savanyú szív és táncház

"Eddig öt részt tiltottak le, de csak egy esetben gondolkodunk még azon, hogy esetleg eleget tegyünk a kérésnek" - mondta el kérdésünkre Kökény.

Egy táncházból, egy SZTK-ból, egy lemezboltból, valamit a Burger King egyik étterméből tessékelték ki eddig a stábot, de a tévétársaság a gyorsétteremben forgatott epizódon kívül mindegyik részt leadja, legfeljebb az adásban feltűnők személyiségi jogait védve kitakarják az arcokat.

"Egy szabálysértési bírságot még bevállalunk a Gerilla Grill érdekében, de egy személyiségi jogi pert már nem kockáztatunk meg" - tette hozzá Kökény.

A Gerilla Grill két szakácsa egyébként savanyú sertésszívet akart volna készíteni a BM Központi Okmányiroda Visegrádi utcai ügyfélvárójában.