Papokat kísértenek az új valóságshow-ban

2006.04.18. 13:47
Az Isten vagy a lány című valóságshow-ban négy kispap küzd meg saját vágyaival. A Katolikus Egyház lelkes.

Leendő papok a főszereplői egy amerikai valóságshow-nak, amelynek végén a fiatal választaniuk kell isten és a lányok között. Az amerikai A&E tévécsatorna húsvétkor sugározta az első adásait a "God or the Girl" című valóságshow-nak, amelynek főszereplői - négy leendő pap - fontos válaszút elé érkeztek: dönteniük kell a papi nőtlenség és a világi élet örömei között.

Kísértésből nincs hiány, a kamerák végigkövetik a négy fiatal belső vívódásait: Joe Németországban egy lánnyal találkozik, Steve-nek a barátnője és az őt pártfogoló pap között kell döntenie, Dannek pedig bulizó életmódjáról, illetve milliomosi ábrándjairól kell lemondania.

God and the Girl
Megküzdenek magukkal

A drámai zene tovább fokozza a tévéműsor feszültségét, amelyben igen gyakoriak a teátrális jelenetek: az egyik szereplő, Mike például kilométereken keresztül cipelt a hátán egy negyven kilogrammos keresztet.

Míg az amerikai újságok inkább kritikusan, a katolikus vezetők pozitívan állnak a kezdeményezéshez, a pedofil papok botránya után a népszerű műsort jó eszköznek találják az egyház megcsappant tekintélyének a visszaállítására.

Az amerikai Catholic Online cikkében például több pap is pozitívan nyilatkozik a sorozatról, többen megjegyezték, hogy a valóságshow segítségével végre a hívek és más vallásúak is megismerhetik a katolikus papok életét, és a lemondás nehézségeit. A sorozatot még négy héten át sugározzák majd a kis, kábeltelevíziónak számító A&E-n.