Megszűnik a Késő este Hajós Andrással

2004.03.19. 14:41
A show gyengén teljesített, a nézők egy része elkapcsolt a csatornáról Hajós láttán. Azért még lesz két best of műsor.
Péntek este látható utoljára a Késő Este Hajós Andrással című műsor friss adása a VIASAT3 képernyőjén, majd két ismétlő válogatás után végleg lekerül a képernyőről a showműsor. A csatorna a döntést azzal indokolta, hogy a show nézettsége elmaradt a várttól, sőt a hétköznaponként naponta jelentkező műsor nézettsége nem nőtt jelentősen a januári premier óta.

Megrekedt tárgyalások

"Januárban induló műsorstruktúránkban kiemelkedő szerepet szántunk Hajós Andrásnak és műsorának. Hittünk, és ma is hiszünk a showman tehetségében, kreativításában. Minden erőfeszítésünk ellenére a műsor nem hozta a várt nézettséget. Nem tagadjuk, egyes technikai hibákért magunk is felelősek vagyunk, ám ezek nem okozhatták a szerződésben rögzített és a megvalósult nézettségi adatok között tátongó különbséget. Az emelkedő tendenciát nem mutató nézettség ellenére a csatorna már-már az üzleti racionalitással is szembe menve újabb lehetőséget kívánt biztosítani a produkciónak egy részben megváltozott struktúrájú, hetente egyszer jelentkező show tervével. Ám az erről folytatott tárgyalások megrekedtek, megegyezés nem született. Így végül kereskedelmi szempontból a legjobb döntést hoztuk: a műsort megszüntetjük" - áll a Viasat 3 által kiadott sajtóközleményben.

Elkapcsoltak

Az Index információi szerint a Késő este Hajós Andrással egyes epizódjait átlagosan a hirdetők szempontjából fontos 18 és 49 év közötti lakosság 0,5 százaléka nézte, ami alig több mint harmincezer fős nézőtábort jelent.

Az éppen tévét nézők között a műsor nézettsége a legjobb estéken elérte az 5 százalékot is, de volt olyan este, amikor a tévé előtt ülő 18 és 49 év közöttiek mindössze fél százaléka választotta a showműsort. Ráadásul a műsor nézettsége nem csak a szerződésekben vállaltaktól maradt el, de a Késő este Hajós Andrással a csatorna többi műsorához képest is rosszul szerepelt, az AGB Hungary adatai szerint a nézők jelentős része általában elkapcsolt a csatornáról a show kezdetekor.

Szerettük volna megkérdezni Hajós Andrást a show megszűnésének körülményeiről, de az Index egyelőre nem tudta elérni a műsorvezetőt.