Havas otthagyja a Mokkát

2005.11.12. 08:44
Jövő nyártól Havas Henrik nélkül megy tovább a Tv2 reggelije, a Mokka, mert a műsorvezetőnek elege van abból, hogy folyamatosan fáradt.

Havas Henrik a Színes Bulvár Lapnak adott interjúban elmondta, hogy 2006 nyarától befejezi a Mokkát, más lesz a műsorvezető. Havas saját elmondása szerint 56 évesen már nem bírja a tempót, napközben fáradt, este nem tud aludni, így egy kényelmesebb, személyre szabott műsort vezet jövő júniustól. Jelenleg a Mokka mellett a Buzerában is feltűnik a riporter, igaz, ott nem mind műsorvezető, csak mint állandó vendég.

Más úton

Havas a Színes Bulvár Lapban adott interjúban elmondta, nem fél attól, hogy a váltással Friderikusz Sándor sorsára jut, és rövidesen nem talál olyan tévét, amelyik alkalmazná. Mint elmondta, tiszteli pályatársát, különösen, hogy bár nem ért a politikához, olyan emberekkel vette körül magát, akik megírják neki a jó kérdéseket. Ugyanakkor Havas szerint Friderikusz személyiségében benne vannak a perek és a sértődések.

A Mokka több mint egy éve, 2004 szeptemberében indult Havas Henrikkel és Liptai Klaudiával, a beugró műsorvezetők között M. Kiss Csabát, és Csisztu Zsuzsát lehet látni, utóbbival többször nyilvánosan is összekapott Havas.

A műsor a kevéssé sikeres Lazacot váltotta, a Mokka a teljes lakosság körében többször megelőzte a Napkeltét és az RTL Klub reggelijét, de a hirdetők szempontjából kiemelten fontos 18-49 éves korosztályban is népszerű Havas és Liptai párosa.