Jakupcsek nem megy az MTV-be

2003.03.18. 14:05
Kedden az Index Törzsasztalának vendége volt Jakupcsek Gabriella, a tv2 műsorvezetője. Az interjúból kiderült: nem szándékozik csatornát váltani, noha a rádióban többet keresett, mint a mostani műsorával.
A Jakupcsek-show-val kapcsolatban a műsor házigazdája elmondta: körülbelül fele-fele az élő és felvételről sugárzott adások aránya. Utóbbiaknál a téma több napos utánajárást, nyomozást igényelnek. A show azonban nem tényfeltáró műsor, célja csak annyi, hogy "felreppentsen" bizonyos gondolatokat.

Jakupcsek a pártállását firtató kérdésre leszögezte: soha semmilyen köze nem volt egyik párthoz sem, véleményt pedig legfeljebb politikusokról vagy politikai szándékokról érdemes alkotni, egy párt önmagában csak egy intézmény. Elárulta viszont, hogy református vallású.

Nem megy az MTV-be

Jakupcsek nem szándékozik csatornát váltani: mint fogalmazott, havonta változik, hogy éppen ki vezet a nézettségi versenyben. A Magyar Televízióban régén voltak szép pillanatok, de amikor ő távozott onnan, a színvonal "a béka segge alatt" volt már. Mint mondta, a helyzet azóta sem változott, csak más politikusok osztják a feladatokat; a közszolgálati tévé továbbra sem szakmai kérdés - véli Jakupcsek, akit egyébként egyelőre nem is hívtak a királyi tévéhez.

A rádió jobban fizet

Konkrét számok említése nélkül a tv2 műsorvezetője elárulta: a mostani tévéshow, annak ellenére, hogy sokkal több munkával és kihívással jár, kevesebb pénzt hoz a konyhára, mint a Danubius reggeli műsora. Igazi beszélgetős műsorra azonban már a rádióban sincs igény: a kereskedelmi adók csak az ORTT felé szeretnék "letudni" közszolgálati kötelezettségeiket.

Claudia más...

A tv2 újonnan indult műsoraival kapcsolatban Jakupcsek méltatta Hajós András Magánszám című show-ját, Szulák Andrea műsorát azonban még nem látta, csak vendégként járt ott. Arra a felvetésre, hogy a Jakupcsek és a Claudia hasonló műsorok lennének, Jakupcsek Gabriella felhívta a figyelmet arra: az ő műsora kifejezetten közéleti, aktuális témákkal foglalkozik, nem személyes jellegű, tovább a két show elfogadottsága is lényegesen eltér.

A média nem massza

A médiát, illetve a kereskedelmi tévéket általában ostorozó hozzászólásokra reagálva Jakupcsek megjegyezte: miként a politikusokat, a médiát sem szabad homogén masszaként kezelni, vannak benne értékes emberek is, és izgalmas munka. "Barátkozni csak az értelmesebbjével kell", tette hozzá.

A személyes kérdésekre adott válaszokból olvasóink megtudhatták: Jakupcsek 171 centi magas és 39-es lába van. A műsorvezető kedvenc színháza a Katona, de nem a színház, hanem a darab alapján válogat az előadások közül. Joghurtot pedig továbbra is fogyaszt, csak már nem fizetnek érte.