Jönnek a kukkolóműsorok

2002.06.19. 16:23
Az őszi szezonban a reality show műfajában méri össze erejét a két nagy kereskedelmi televízió. A tv2 a holland eredetű, már harminc országban sieresnek bizonyult Big Brother című műsort veszi át az eredeti cím megőrzésével, az RTL Klub pedig Való világ címmel indítja útnak saját bentlakásos vetélkedőjét.
A tv2 a Big Brother magyar licencével indítja az őszi szezont; a forgatás helyszínét egyelőre még keresik - írja a Blikk. Szóba jött, hogy egy bevásárlóközpontban állítsák fel a résztvevők lakhelyét, de léehet, hogy külön építenek valahol egy házat, ahová bezárják a jelentkezőket. A bentlakók életét harminc-negyven kamera követi majd nyomon.

A reality show Magyarországon
Magyarországon az első sikeres reality show a Viasat3 televízió Bár című műsora volt; az ottani győztes Tiger ma a tv2-n vezet éjjeli sms-traccsműsort. Reality shownak nevezhető a tv2 Bázis című kísérlete is; ebben a játékosok egy katonai jellegű táborban tapasztalhatták meg a valóságműsor indiszkrét báját.

Bár: színlelt orgazmus
Bázis: Itt a lágershow!

A lap információi szerint a készülő műsort Sváby András menedzseli, és szerepet kap benne az RTL Klubtól távozó Radnai Péter is. Radnai menesztését egyes értesülések szerint az váltotta ki, hogy megpróbálta átjátszani a tv2-nek az RTL egyik népszerű személyiségét; keringenek hírek arról is, hogy Stohl András lehetett volna a Big Brother műsorvezetője.

Az RTL hasonló műsora a Való világ címet viseli; a show eredetije a Music Television adásában volt látható. A reality show indítását eredetileg tavalyra tervezték, akkor azonban a szeptember 11-i merényletre tekintettel elhalasztották. A szereplők kiválogatása már megtörtént, bemutatásukra azonban őszig várnunk kell, s addig a műsorvezető személyét is titokban szeretnék tartani.