Nincs elbocsátási hullám a kereskedelmi médiában

2008.11.13. 12:53
A Tv2 létszámleépítése ellenére a nagy tévék és rádiók nem rúgják ki dolgozóik egy részét a gazdasági világválságra hivatkozva. Nem akarják túlreagálni az eseményeket.

Miközben a Tv2 harmincöt, a tartalomszolgáltatás területén dolgozó embertől vált meg a világgazdasági válságra hivatkozva, addig a másik két nagy kereskedelmi adónál egyelőre nem terveznek ilyesmit, és a rádiók is bizakodóak, annak ellenére, hogy a rádiós reklámpiac évek óta csökken.

Az RTL Klub azért egyelőre kivár, a csatorna tájékoztatása szerint a válság kezdete óta létszámstop van érvényben a társaságnál, vagyis csak akkor vehetnek fel új embert, ha valaki elmegy. A Viasat3 azonban még bővít is.

"A Viasat3 nézői bázisa, és a magyarországi cég gazdálkodása stabil alapokon áll, jelenleg leépítést nem tervezünk, sőt a negyedik negyedévben még nő is a magyarországi csapat létszáma" - közölte Kocsis Attila vezérigazgató.

A rádiók bíznak

A Sláger Rádió vezérigazgatója, Heal Edina szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy kiemelkedően jó évet zárnak majd 2008 végén. "Nem szerepel leépítés jövő évi terveinkben. Keményebb munkával reméljük átvészelni az előreláthatólag nehezebb időszakot" - tette hozzá.

Bartucz László, a Danubius Rádió vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy a rádió eddig is a lehető legnagyobb költséghatékonysággal működött, így megszorítás már nemigen lehetséges. Inkább a digitális, új médiára és a programfejlesztésekre koncentrálnak - mondta. A válsággal kapcsolatban annak a véleményének adott hangot, hogy a cégek hamarosan felismerik, túlreagálták az eseményeket, és ettől a piac megnyugszik.