MTV: Most már tényleg lesz új székház

2007.02.16. 18:40
A közszolgálati televízió 2008. végén hagyná el a Szabadság teret. Már, ha tényleg aláírják a szerződést pár napon belül.

Napokon belül aláírhatják a Magyar Televízió (MTV) új, óbudai gyártóbázisának felépítéséről és működtetéséről szóló szerződést - értesült a közszolgálati médiumot felügyeletét ellátó közalapítvány vezetéséhez közel álló forrásból pénteken az MTI; a megkérdezett kuratóriumi elnökségi tagok egyike sem kívánt érdemben nyilatkozni a kérdésben.

Az MTI információi szerint az MTV húszéves bérleti szerződést kötne, amelynek lejárta után elővásárlási joga volna az ingatlanra.

A munkálatok a már most is működő 8-as és 9-es stúdió felújításával vennék kezdetüket, az első új beköltözők egy év múlva érkezhetnének a Bojtár utcába, az utolsó csoport pedig 2008 utolsó napjaiban hagyná el a Szabadság téri székházat.

November 22-én vált ismertté, hogy eredményesen zárult a Magyar Televízió székházának felépítésével és üzemeltetésével megbízott cég eladására a tulajdonosi jogokat gyakorló a Kincstári Vagyoni Igazgatóság által kiírt tender.

A kormány 2004 nyarán döntött úgy, hogy magántőke bevonásával épül fel a Magyar Televízió új székháza Budapesten, Óbudán, a Bojtár utcában. Az építkezés és a technológiai fejlesztés költségét akkor mintegy húszmilliárd forintra becsülték.

A kormányzat 2005-ben több határozatában döntött arról, hogy a Millenniumi Média Kft. tulajdonában álló ingatlanon valósuljon meg az MTV új székháza és gyártóbázisa.