Beszüntetheti a szórakoztatást az MTV

2005.09.22. 15:33
A hírműsorokat az utolsó forintokig védelmezi a köztévé, de lehet, hogy október közepétől csökkenteniük kell az adásidőt, és megszűnhetnek a szórakoztató műsorok is. A költségvetés pénzek zárolása miatt került nehéz helyzetbe az MTV.

Az adásidő csökkentése, egyes műsorok leállítása is szóba kerülhet, ha a Magyar Televízió nem kapja meg a költségvetésben szereplő állami juttatásokat - nyilatkozta az MTI-nek Rudi Zoltán, a közszolgálati médium elnöke.

"Szóba kerülhet minden olyan költségcsökkentő lépés, ami ahhoz szükséges, hogy törvényesen tudjunk működni" - mondta, arról azonban nem tudott nyilatkozni, hogy a műsorok mekkora arányát érintheti egy ilyen intézkedés.

"Nyilván a legdrágább és legkevésbé közszolgálati műsorokat állítjuk le elsőként" - tett hozzá, ide sorolva a szórakoztató produkciókat; "a tájékoztató műsorainkat az utolsó csepp vérünkig védelmezni fogjuk" - jegyezte meg.

"A közszolgálati televíziónak - a médiatörvény rendelkezései szerint - a kötelező feladatai ellátásához szükséges szerződéseket meg kell kötnie, a fedezet nélküli kötelezettségvállalás azonban utóbb akár bűncselekménynek is minősíthető" - említette az elnök.

"Október közepe táján" kerülhet ebbe az állapotba az intézmény, ha nem kapják meg a Nemzeti Audiovizuális Archívum felállításakor nekik rendelt költségvetési pénz zárolt egyötödét - közölte az MTV elnöke.