Megújul az MTV

2004.03.26. 14:17
Verebes István, Dévényi Tibor, Alföldi Róbert, és Bodrogi Gyula is feltűnik majd a közszolgálati televízió új szórakozató műsoraiban.
Megújul a Magyar Televízió szórakoztató műsorainak struktúrája, jelentette be Szabó Stein Imre, a közszolgálati televízió film- és szórakoztató műsorok főosztályának vezetője. A csatornán számos új program indul, a régi, jól bevált műsorok közül pedig többet átalakítanak.

Régiek, de mégis újak?

A tavaszi-nyári szezonban is naponta, az esti Híradó előtt fog jelentkezni a Quizfire, Rózsa György műveltségi vetélkedője. Hétfőn este főműsoridőben vetítik majd a T-aktát, Tornóczky Anita dokumentumfilm-sorozatát, és a Lámpaláz című új riportműsort, amely egy-egy végzős színművészeti főiskolás osztály életébe enged bepillantást. Kedden este kerül adásba Juszt László nosztalgiahowja, a Félszázadunk, amely a XX. század második felének egy-egy évét mutatja be archív felvételek segítségével, szerdánként pedig a Vigyázat, jövünk! című uniós showt láthatjuk majd, amelyben a műsorvezetőt minden európai országban egy-egy híres személyiség látja majd vendégül. A műsort Salamon András a mozikban most látható Getno című film rendezője készíti majd.

Az új műsorok közt lesz illemtanfolyam, amelyben Bodrogi Gyula és Oroszlán Szonja mutatja be, hogy miért is érdemes viselkedni, vagy éppen délutáni családi műsor, melyben Eszményi Viktória szórakoztatja majd a legkisebbeket és szüleiket.

Visszatérnek

Szombat este a közszolgálati televízió a Hatok című kabaré-sorozattal szállt be a nézettségi versenybe. A showban hat színész, köztük Pindroch Csaba és Alföldi Róbert adja majd elő híres humoristák, így például Litkai Gergely, Megyesi Gusztáv, és Sinkó Péter bohózatait. Az RTL Klubon futó Heti Hetes csapatából többen is közreműködnek majd a műsorban, így Verebes István rendezőként, Farkasházy Tivadar szerkesztőként, Hernádi Judit pedig állandó szereplőként tűnt fel a szombaton debütált showban. A kereskedelmi televíziók mindegyik sztárt elengedték a műsorba, hiszen a Hatok alacsony nézettsége miatt nem jelent konkurenciát.

Vasárnaponként visszatér majd a televízióra Dévényi Tibor, aki Tibi bácsi elintézi címmel indít kívánságteljesítő műsort. A Három kívánság egykori műsorvezetője ezúttal a felnőttek álmait próbálja majd valóra váltani, ráadásul munkáját három csinos lány is segíti majd.

A tavaszi szezonban több sikerfilmmel próbálja a csatornára csábítani a nézőket az MTV, így műsorra tűzik majd a Forrest Gump, a Ryan közlegény megmentése, az Utolsó császár, és az Őrület határán című hollywoodi alkotásokat is, szerdán esténként pedig az Ügynökség című amerikai sorozatot vetítik majd, amely a nemzetközi terrorizmus elleni küzdelmet mutatja be.