Perelik az RTL-t és Pongót

2003.05.16. 10:22
Szerződésének megszegése és a tv2 jó hírnevének csorbítása miatt kártérítési pert indított a Big Brothert készítő Interaktív Kft. Pongó, illetve tisztességtelen piaci magatartás miatt a Magyar RTL Televízió Rt. ellen.
Beleznay Zsolt, a cég jogi képviselője az MTI-nek pénteken elmondta, az egykori szereplőt jelenleg hétmillió forintra perlik a szerződésében foglaltak megsértése miatt; az ügy első tárgyalási napját már ki is tűzte szeptember végére a Fővárosi Bíróság. Ötmilliót azért követelnek Pongótól, mert megszegte azon vállalását, hogy a BB-projekt alatt máshol nem szerepel, kétszer egymilliót pedig azért, mert - a szerződésében foglaltak ellenére - nem az Interaktív Kft.-n keresztül vállalt fellépést.

A kárösszeg növekedhet, amennyiben Pongó újabb nyilvános szerepléseket vállal, hozzátéve: álláspontjuk szerint a jó hírnév sérelmét a sajtóban a tv2-ről és a BB-ről tett nyilatkozataiban valósította meg Pongó.

A jogi képviselő közölte, a konkurens országos kereskedelmi csatornát működtető társaságot azért hívták perbe, mert álláspontjuk szerint annak tudnia kellett a Pongó szerződésében foglaltakról. Szerintük ezt bizonyítja, hogy többször is úgy nyilatkoztak, amennyiben a BB egykori szereplőjének helyt kell állnia átszerződéséért, átvállalják ennek terheit.

A BB volt szereplője február elején jelent meg az RTL Klubban; Kereszty Gábor, a tv2 vezérigazgatója akkor úgy nyilatkozott, valamilyen formában jogi elégtételt kívánnak szerezni.