Radics Péter: homoszexualitásom miatt küldtek el az MTV-től

2003.01.21. 10:25
Radics Péter egyértelművé teszi levelében: a Magyar Televíziótól homoszexualitása miatt bocsátották el. Az újságíró ismét kéri állampolgársága megszüntetését.
"Az áthallások elkerülése miatt le kell szögeznem, ezúttal már félreérthetetlen nyelven: a Magyar Televízió képernyőjéről homoszexualitásom miatt tiltottak le, 13 évi szolgálat, miniszterelnöki, parlamenti, fehér házi, akár műsorváltoztatással is leadott interjúim, adásaim évtizede után" - írja Radics Péter újságíró az MTI-hez eljuttatott nyílt levelében. "A velem történtek helyre nem hozható tragédiát jelentenek az én és a családom életében, de soha senkinek ezért szemrehányást nem tettem és nem is teszek soha. Lelkük rajta, ki mit tett, remélem, Isten megsegíti őket, és talán majd megsegíti a jóakaratú embereket is", folytatódik a levél.

Radics köszönettel visszautasítja Terry Black felajánlott segítségét, hozzátéve: nem fogja Washingtonból tudósítani az előadóművész pártját és sajtótermékeit.

Az újságíró kéri Mádl Ferenc köztársasági elnököt, ne húzza, halassza tovább a válaszadást. Radics megismétli kérését: szüntessék meg magyar állampolgárságát.

"Ha sorsomnak be kell teljesülnie, tudom: magyar állampolgárként nem érhet a végzet. Ha hontalanként, kisemmizve is, de nyugodt lélekkel, a Teremtőnek hálát adva teljesülhet csak be a sorsom. Szeretettel gondolok akkor is a szülőhazámra, családom tagjaira, akiktől el kellett szakadnom,és kérem Isten áldását sokat szenvedett tágabb familiámra, Magyarországra" - áll a levél végén, amelyet Radics Péter "magyar hontalanként" írt alá.