Egymásnak esett a Sláger Rádió és a Danubius

2006.08.04. 15:03
Összeveszett a hallgatottsági adatokon a két nagy kereskedelmi rádió, a Danubius és a Sláger. A Szonda Ipsos szerint a Danubius több emberhez jut el, mégis a Sláger a leghallgatottabb rádió.

A két rádió közötti vita akkor pattant ki, amikor a Danubius sajtóanyagában közzétette: a Szonda Ipsos júniusi rádióhallgatottsági adatai alapján közel két százalékos növekedéssel a legnagyobb elérést a Danubius biztosította a rádiós piacon.

Elérés vs hallgatottság

A rádió állítását a Szonda Ipsostól kapott adatok is alátámasztották: a kutatócég a Kreatív Online-nak átadott júniusi adatai szerint a 18-49 éves korosztály elérésben egy átlag júniusi napon a Danubiusnál valóban magasabb volt az elérés (reach), 27,9 százalék, míg a Slágernél 26,6 százalékot mértek. Hallgatottságban viszont valóban a Sláger vezetett.

"Ha a Danubius nem elérést, hanem hallgatottságot kommunikál, alulmarad a versenyben" - mondta el a Kreatív Online-nak Bolla Zsolt, a Sláger Rádió programigazgatója - aki szerint a korrekt információszolgáltatáshoz a hallgatottsági adatok kommunikálása is hozzátartozik.

Élő adásban üzengetés

A Sláger egyik Bumeráng című műsorában szóba került a kutatás, és az élő műsorban a műsorvezetők Bartucz Lászlónak, a Danubius vezérigazgatójának azt üzenték: mondja el, hogy milyen kutatásról is van szó.

"A Sláger reggeli műsorvezetői szerették volna megtudni, hogy milyen számokra hivatkozva állítja azt a Danubius, hogy lekörözött bennünket, ezért felhívtuk Bartucz László vezérigazgatót. Miután nem értük el, üzenetet hagytunk neki, hogy bármikor reagálhat" - mondta el Bolla Zsolt, a Sláger programigazgatója.

Bejelentés nélküli látogatás

A Danubius Rádió közleménye szerint Bartucz László a Sláger műsorvezetőinek meghívására másnap elment a konkurens rádióba, de ott - külső helyszínen való felvétel miatt - nem fogadta őt senki és dolgavégezetlenül távozott, így a vezérigazgató nem tudott nyilatkozni.

"Mi komolyan gondoltuk azt, hogy a konkurensünk nyilatkozzon a témában, Bochkor Gábor műsorvezető üzenete hivatalos megkeresésnek számít. Ugyanakkor furcsának találom, hogy Bartucz László előzetes bejelentkezés nélkül toppant be a rádiónkba" - nyilatkozta Bolla Zsolt.