Táncműsorral vág vissza az RTL Klub

2006.02.21. 12:42
Ősztől a Tv2-n a Megatánc váltja a Megasztárt, az RTL Klubon pedig már tavasszal hírességek perdülnek táncra. Mindkét csatorna szerint ők találták ki először.

"Az RTL Klub január óta készül egy nagy tavaszi táncos produkcióra. A műsorban - melynek címe egyelőre titok - profi táncosok hírességekkel: sportolókkal, színészekkel, médiaszemélyiségekkel és zenészekkel párt alkotva mérik össze tánctudásukat" tudtuk meg Fazekas Lászlótól, a csatorna sajtófőnökétől.

A kiesésről információink szerint a zsűri és a nézők együtt döntenek. Az eddigi tárgyalások alapján Szellő István már biztos csapattagnak tekinthető, és rajta kívül még hét híresség vesz majd részt a show-ban. A sztárok a profi táncosok és koreográfusok segítségével heteken keresztül készülnek majd a nagy versenyre.

Ki volt előbb?

Az RTL Klub új produkciója nagyon hasonlít a BBC Strictly Come Dancing című műsorára, amiben profi versenytáncosok a saját párjuk helyett Angliában ismert, de táncolni nem tudó sztárokkal alkotnak párokat, és így mérkőznek megy egymással. A BBC-n nagy sikerrel futó műsor döntőjét tavaly év végén közel másfél millióval többen nézték, mint az Angliában futó, Megasztárhoz hasonló, The X Factor fináléját.

"A műsor nem licenc, hanem saját fejlesztés, de nagyon sok hasonló műsor készül a világban, mivel jelenleg a táncműsorok, táncos vetélkedők nagyon népszerűek a televíziós piacon"- mondta el kérdésünkre Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója, aki szerint a Tv2 éppen az RTL Klub új produkciójára válaszul kezdte már el ilyen korán reklámozni ősszel induló táncos tehetségkutató műsorát.

"A TV2 már tavaly ősszel elhatározta, hogy rövid időn belül meghirdeti a Meggatáncot, mely a Megasztár folytatásaként kerül majd idén ősszel adásba" - mondta el az RTL Klub programigazgatójának kijelentéseire reagálva Lóránt Gergely, a Tv2 pr- és marketingvezetője, aki szerint elsőbbségüket jelzi, hogy ők már hetek óta készültek a műsor látványos sajtótájékoztatójára, amire végül tegnap került sor.

Ezt követően kezdett csak - nagy hirtelen - a konkurens RTL szervezkedésbe. - jegyezte meg Lóránt Gergely.

A Tv2 ráadásul már megkezdte a Megatánc promóciós kampányát, és már várják a jelentkezőket, akik ősszel az egész országnak megmutathatják tánctudásukat. Az ősszel induló műsor győztese állítólag a világ egyik leghíresebb tánciskolájában tanulhat majd. Az ötfős zsűri összetételéről még nem döntöttek a műsor készítői, az azonban már biztos, hogy a Megatáncot is Till Attila vezeti majd.