Netes tüntetés a South Parkért

2004.01.21. 15:41
Mozgalom szerveződik az interneten azért, hogy valamelyik magyar tévé műsorára tűzze a South Park című rajzfilmsorozatot. A csatornák terveiben egyelőre nem szerepel a sorozat.
Jézus és a haverok a South Parkban
Jézus és a haverok a South Parkban
Az interneten tiltakozik rajongók egy csoportja az ellen, hogy az HBO levette műsoráról a kultikus amerikai rajzfilmsorozatot, a South Parkot. A South Parkot a magyar népnek című oldal készítői szeretnék elérni, hogy akár az előfizetéses mozicsatorna, akár valamelyik másik tévé ismét műsorára tűzze a sorozatot.

Az Index megkérdezte az HBO-t, de a tévénél közölték: idén nem szerepel a műsortervben a South Park. A Viasat 3 - ezen a csatornán látható a Simpson család - arról tájékoztatta az Indexet, "egyelőre" nem tűzik műsorra a rajzfilmet.

A Simpsons miatt egy alkalommal már elmarasztalta az ORTT a Viasatot; a kifogásolt epizódban a cigányságot sértő jelenetet vélt felfedezni a médiahatóság. Hasonló érzékenységű nézők a South Parkban tetszőleges kisebbség vagy többség elleni izgatást találhatnak; az Egyesült Államokban főként az egyházak képviselői keltek ki a sorozat ellen, amelyet azonban ma is nagy sikerrel vetít a Comedy Central tévé.

A Jobbik nem ismeri

Az Index megkérdezte a Jobbikot, tiltakozának-e a South Park ellen, ahogy korábban a matula.hu klipjével tették. A párt sajtóosztálya válaszában azt állította, hogy a sorozatot nem ismerik, ezért nincs róla véleményük. Kijelentik azonban, hogy "más ember vallását sértő dolgokat nem tolerálunk".