Temetési valóságshow indul Szerbiában

2005.10.13. 13:59
Huszonnégyórás temetési valóságshow indul október végén az egyik belgrádi kereskedelmi televízióban. A műsor szerkesztője szerint a kispénzűek így a tévén keresztül enyhíthetnek bánatukon, és a gazdag szerb temetéseket egyébként is mindenkinek látnia kell.

Temetési show indul október végén az egyik belgrádi kereskedelmi televízióban. A 24 órás műsorfolyamot Zoran Kesic népszerű szerkesztő-műsorvezető találta ki, mert, ahogy mondta, egy jól szervezett, elegáns temetés nagyon drága Szerbiában, és aki kispénzű, az legalább a tévén keresztül enyhíthet bánatán: láthatja azokat a drága temetési szertartásokat, amelyekre neki nem futja, olvasható a Svet.co.yu honlapon.

A szerkesztő szerint Belgrád is csatlakozni akar Európához, és a temetési szertartások Szerbiában olyan gazdagok, hogy azokat mindenkinek látnia kell, a virrasztástól, a könnyektől, a sírhant körüli kólózáson, a körtáncon át az elhunyt sírjára kitett ételfinomságokig.

Viccesebb lenne a próbatemetés

A közvélemény megoszlik a műsort illetően: van, aki azt mondja, ha lehet 48 órás esküvői műsor a tévében, akkor miért ne legyen 24 órás temetési is, akad, aki szörnyülködik, sokan pedig úgy vélekednek, hogy minden a minőségtől függ, és különben is a halál a legjobb üzlet Szerbiában.

"Adnék egy esélyt az ötletnek, végülis a temetések sokszor szórakoztatóbbak az esküvőknél. A temetéseken az elhunyt kedvenc dalait szokták játszani és hát isznak is rendesen. Még viccesebb lenne talán, ha 36 óra próbatemetés néven indítanák a show-t, akkor tényleg elszabadulhatna a pokol" - nyilatkozta a Svetnek Vanja Bulics publicista.

"Ez most valami vicc, vagy kandikamera, vagy mi? Ne szórakozzanak velem, ez nem lehet igaz. Ez borzalmas, el se hiszem, hogy ez valakinek az eszébe juthatott" - háborgott Milica Milsa, a szerb színpad új dívája.