Valér
4 °C
8 °C

Több mint két órára elsötétül a TV2

2004.08.13. 12:15
Kapcsolódó cikkek (1)
A kereskedelmi csatorna egyszerre öt ORTT-ítéletet hajt végre, így 142 percen át nem lesz műsor a TV2-n jövő hét elején. Az Aktív és a Multimilliomos elmarad, Mr. Bean később kezdődik - tájékoztatta az Indexet Lóránt Gergely, a csatorna marketing és pr-vezetője.
"A TV2 úgy döntött, hogy az Országos Rádió és Televízió Testülettel fennálló jogviták mielőbbi békés lezárása érdekében, az ORTT által kiszabott elsötétítések közül ötöt önként teljesít hétfő délután négy és kedd hajnali negyed öt között" - áll a TV2 sajtóközleményében.

"Az Aktív és a Big Brother 2003-as műsorai miatt marasztalt el minket az ORTT - mondta az Indexnek Lóránt Gergely -, de fontosnak tartom megjegyezni, hogy ezek nem bírósági ügyek voltak, egyszerűen csak önként elismertük ezeknek a jogosságát."

"Az Aktív és a Multimilliomos elmarad, Mr. Bean pedig később kezdődik" - tette hozzá Lóránt. A sajtóközlemény szerint így augusztus 16-án délután négytől két percig, este héttől harminc, majd rögtön utána újabb húsz percig nem sugároznak műsort, nyolc órától újabb harminc, hajnali negyed négytől pedig hatvan percen át szüneteltetik műsorszolgáltatásukat.

A kereskedelmi tévécsatornák közül az RTL Klub kezdte a jogviták békés megoldásának sorát: július 21-én három óra 15 percre függesztette fel az adását, egy napon belül az ORTT hat szankcióját hajtva végre.