Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

A Tv2-n a legkevesebb a hazai tartalom

2007.10.21. 11:43
Csak az adásidő 45 százalékában adnak magyar gyártású műsorokat, míg az RTL Klubnál tíz százalékkal jobb az arány. Igaz az RTL egy százalékpontot rontott tavalyhoz képest, míg a Tv2 négyet javított.

A három legnagyobb nézettségű televíziós csatorna közül tavaly is a TV2 sugározta a legkevesebb hazai tartalmat - olvasható ki a Nemzeti Audiovizuális Média Stratégia (NAMS) egyik adatsorából.

A táblázat adatainak tanúsága szerint ebben nem állt be változás a négy évvel korábbi adatokhoz képest: a Magyar Televízió (MTV) akkor is, 2006-ban is 78 százalékkal állt az élen a hazai tartalmak tekintetében, az őt követő RTL Klub pedig 56-ról 55 százalékra "rontott"; ugyanakkor a TV2-nél voltaképpen nőtt az arány: a 2002-es 41-ről 45 százalékra.

Négy éve még éllovas volt a TV2 az európai gyártású műsorok terén a maga majdnem tíz százalékos (az MTV akkori eredményét egy, az RTL Klubét öt százalékkal felülmúló) eredményével, ma azonban az MTV az első e téren, több mint 15 százalékkal, míg - gyakorlatilag változatlan RTL-eredmény mellett - a TV2 a második, 11 százalékkal.

A - jellemzően tengerentúli országokat rejtő - "egyéb ország kategóriában" az MTV 13-ról hét százalékra fogta vissza műsorszerkesztését, míg a TV2-nél 50-ról 45, az RTL-nél 39-ről 40 százalékra módosult ez a mutató.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!